„Stovėjo 10 m atstumu...“ Skelbiama apie dviejų „Patriot“ sunaikinimą Ukrainoje (Video)  ()

Tarptautinė žiniasklaida tvirtina, kad netoli Pokrovsko Donecko srityje buvo sunaikintos dvi „Patriot“ paleidimo priemonės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pajėgos to nekomentavo, o Karo studijų institutas (ISW) mano, kad tai netiesa.

Apie tai rašo „Forbes“, ISW, BILD žurnalistas Julianas Röpcke.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
5752 3

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Pažymima, kad tai pirmas kartas per dvejus didelio masto Rusijos karo prieš Ukrainą metus, kai rusams pavyko rasti ir sunaikinti „Patriot“ įrenginius.

Tuo tarpu BILD žurnalistas Julianas Röpcke rašo, kad paleidimo įrenginiai buvo 10 metrų atstumu vienas nuo kito ir „buvo dislokuoti pakankamai ilgai, kad Rusija galėtų į juos paleisti balistinę raketą“.

Savo ruožtu Karo studijų institutas (ISW) šiuo metu nepatvirtina Ukrainos „Patriot“ sunaikinimo, nes rusai parodė filmuotą medžiagą, kurioje matyti sunkvežimių MAN KAT1 sunaikinimas, kuriais galima tiek gabenti „Patriot“ įrenginius, tiek naudoti logistikoje.

 

„Forbes“ primena, kad „Patriot“ per pastarąjį mėnesį sunaikino apie tuziną Rusijos Federacijos naikintuvų-bombonešių Su-34, sumenkindami Rusijos pranašumą ore.

 

 

„Visiškai įmanoma, kad paleidimo įrenginiai ir įgulos, į kurias „Iskander“ smogė šią savaitę už 30 kilometrų nuo fronto linijos, buvo tie patys, kurie numušė daugybę Rusijos lėktuvų.“

Leidinys apskaičiavo, kad jei ši informacija pasitvirtins, ukrainiečiai per vieną smūgį prarado iki 13 % savo „Patriot“ paleidimo raketų ir, matyt, tuo metu neturėjo priešlėktuvinės priedangos.

Pabrėžiama, kad „Patriot“ sugeba be problemų numušti Rusijos „Iskander“, tačiau dislokuotas ir pasiruošęs dirbti, o ne judėdamas tarp šaudymo pozicijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(94)
(-64)

Komentarai ()