„Jie net geresni už Leopard.“ Atvyko 27 tankai M-55S. Kas nutiko  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi įdomų batalioną, ginkluotą 27 tankais M-55S. Žiniasklaida pasidalijo detalėmis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-13 „Jie net geresni už Leopard.“ Atvyko 27 tankai M-55S. Kas nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar 2022 metų balandį Slovėnija perdavė Ukrainai visus savo 28 tankus M-55S, tačiau Kyjivas vis dar nežino, ką su jais daryti.

Ekspertai teigia, kad M-55S tankas yra sovietinio tanko T-55 hibridas, kuriame sumontuotas britiškas L7 105 mm kalibro pabūklas.

„Forbes“ žurnalistai paskelbė straipsnį apie šį hibridinį tanką. Ekspertai iš karto konstatavo, kad tankas M-55S yra daug geresnis nei kai kurie šiuolaikiniai rusų tankai.

Jų šarvai, net ir be reaktyviųjų šarvų, yra 200 milimetrų storio. Šiuo atžvilgiu šarvai yra net geresni nei vokiško „Leopard 1A5“.

M-55S sveria 36 tonas ir yra skirtas keturiems žmonėms.

Dar 2022 metais ukrainiečiai suformavo vieną batalioną, kuris tapo 47-osios brigados dalimi. Ukrainos gynėjai su tankais M-55S treniravosi rudenį ir žiemą, o kai 2023 metų vasarą buvo ruošiamasi kontrpuolimui, batalionas buvo modernizuotas.

Tuo metu Ukrainos gynybos ministerija tankus „Leopard 2A6“ perdavė 47-ajai brigadai, o M-55S – greičiausiai 67-ajai brigadai. Kol 47-oji brigada vykdė kontrataką Ukrainos pietuose, 67-oji brigada stabdė priešą Kreminos srityje.

 

Per šį laikotarpį buvo prarastas tik vienas tankas ir tai įvyko dėl artilerijos atakos.

Dabar M55-S gali įgyti naują paskirtį, teigia ekspertai. Projekto „Militaryland“ analitikai rašo, kad 27 tarnyboje likę tankai prisijungė prie 5-osios tankų brigados. Tai viena iš nedaugelio atsargoje esančių brigadų, kuri buvo šiek tiek sumušta mūšiuose su Rusijos ginkluotosiomis pajėgomis. Ši brigada yra ginkluota keliais tankais „Leopard 1A5“.

Įdomiausia tai, kad visi 5-osios brigados tankai aprūpinti britų gamybos L7 pabūklais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(203)
(11)
(192)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()