„Bet Vladimiras Vladimirovičius juk žadėjo!“ Rusai suprato skaudžią tiesą  (1)

Rusijos šauktiniai kariauja taip, kaip ir sutartis pasirašę profesionalai. Bet gauna menkus atlyginimus. Tokią istoriją, kaip pasakoja Ukrainos žurnalistas Denisas Kazanskis, pasakojo žuvusio rusų šauktinio tėvai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pasakoja Kazanskis, vaikinas tarnauti buvo pašauktas 2023 metų liepos 4 dieną. Jie manė, kad jų sūnus yra kariniame dalinyje ir mokosi poligone. Paaiškėjo, kad jis buvo išsiųstas į pasienį šaudyti Ukrainos link.

Vieną tanką nuvarė prie sienos, ši zona buvo nuolat apšaudoma... Kodėl nebuvo imtasi priemonių? Kodėl šauktiniai buvo siunčiami arti sienos? Jie saugojo sieną. Tačiau Vladimiras Vladimirovičius Putinas žadėjo, kad šauktiniai karo veiksmuose nedalyvaus. Tai buvo kovinė misija – apšaudyti nurodytas koordinates“, – pažymėjo šauktinio mama.

Ukrainiečiai, žinoma, ginasi nuo į juos šaudančių tankų, net kai jie stovi Rusijos teritorijoje. „Atvyko du dronai, užsidegė visa amunicija. Sūnus tuo metu buvo tanke ir buvo visiškai sunaikintas. Ugnis viską sunaikina“, – apie sūnaus žūtį pasakojo mama.

Kaip pažymi Kazanskis, vaikinui buvo 19 metų. „Jis mirė tiesiog dėl liguistų 72 metų senelio fantazijų, nes jis nusprendė pradėti karą, įsivaizduodamas save kažkokiu užkariautoju. Niekas negali aiškiai apibrėžti jo tikslų. Jis tiesiog sodina šiuos vyrukus į tankus, išsiunčia į Ukrainą, kur jie sudega. Tai yra konvejeris, be jokios prasmės“, – pabrėžė žurnalistas.

 

Be to, to kario tėvams kompensacija nebus mokama, nes ten „nėra šauktinių“. „Mums buvo pasakyta, kad jis nebuvo pripažintas specoperacijos dalyviu, nes viskas vyko Rusijos Federacijos teritorijoje. Jokių mokėjimų nebus. Bus tik šauktinio draudimas. Tai, kas atsitiko, yra nepriimtina! Šauktiniai neturėtų dalyvauti karo veiksmuose“, – nusiminusi moteris.

Aukos tėvas priduria, kad „tai nėra gerai“. Sūnus kovines užduotis vykdė kartu su mobilizuotaisiais ir sutartis pasirašiusiais kariais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(64)
(1)
(63)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: