„Konfrontacija tik sustiprės.“ Rusija ruošiasi dar didesniam karui  ()

Rusija neketina sustoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos programišiai gavo Rusijos Valstybės Dūmos pirmininko laišką Vladimirui Putinui. Rusijos socialinės ir politinės pertvarkos planai rodo, kad Maskva jau ruošiasi dar didesniam karui, praneša „Inform Napalm“.

Atitinkamas laiškas datuotas 2023 m. lapkričio 30 d. Tai rodo, kad niekas neabejoja Vladimiro Putino perrinkimu – dar praėjusių metų pabaigoje valdžia formavo planus porinkiminiam laikotarpiui.

Ukrainos „Kibernetinio pasipriešinimo“ grupės aktyvistai gavo prieigą prie Socialinių mokslų mokslinės informacijos instituto direktoriaus pavaduotojo el. pašto. Visų pirma jiems pavyko ten rasti Valstybės Dūmos pirmininko Viačeslavo Volodino laišką prezidentui V. Putinui su pasiūlymais po rinkimų Rusijoje įgyvendinti „deadaptacijos“ koncepciją.

[Pasaulinė premjera!] EU+kuponai. Aukščiausios klasės lazeriniai DLP vaizdo projektoriai (Video, „JMGO N1 Ultra 4K“, „JMGO N1 Pro 1080P“, „JMGO N1 1080P“)
5346

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-03-11!

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

2 metų garantijos

Net trys modeliai skirtingiems poreikiams

Išsamiau

Dokumente yra ir klasikinių pasakų apie „Vakarų neokolonialistus ir Kyjivo režimo denacifikaciją“, ir įdomesnės informacijos. Jame V. Volodinas nurodo, kad Rusijai reikia pertvarkos priemonių, kurios sustiprintų ją prieš būsimus iššūkius. Kalbama apie vadinamąją „devakarizaciją“. Jame pateikiami tokie punktai:

  • stiprinti ekonomikos denacionalizaciją, kai visos žaliavų pramonės šakos perduodamos valstybės nuosavybėn;
  • mokslo, kultūros ir meno suvalstybinimas ir valstybės vaidmens didinimas juos plėtojant;
  • cenzūros stiprinimas, ypač televizijoje ir internete;
  • opozicinių judėjimų klausimo sprendimas;
  • nuosaikus visuomenės klerikalizavimas pagal galimybes.

 

Pasak Dūmos pirmininko, tokie žingsniai padės pertvarkyti visuomenę ir pereiti prie spartesnės mobilizacijos po rinkimų. Atitinkami komitetai jau pasirengę pradėti rengti įstatymų projektus. Svarbu ir tai, kad atitinkamai koncepcijai jau pritarė Rusijos prezidento administracijos vadovo pirmasis pavaduotojas Sergejus Kirijenka.

 

Kaip praneša „Inform Napalm“, INION (Socialinių mokslų mokslinės informacijos instituto) dokumente koncepcija aprašoma išsamiau, tačiau vargu ar ją galima pavadinti strategija – tai propagandinių tezių rinkinys. Tačiau įdomu tai, kad rusai rašo, jog „užbaigus „specialiąją karinę operaciją“ Ukrainoje, konfrontacija su Vakarais nesibaigs, o tik sustiprės“. Iš tikrųjų tai yra patvirtinimas, kad Rusija neketina sustoti Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(20)
(-12)

Komentarai ()