„Sugadinta jautri įranga. Bus labai sunku pakeisti.“ 15 800 000 tonų. Neįtikėtinas Ukrainos smūgis (Video)  (2)

Mažiausiai pusė naftos perdirbimo gamyklos pajėgumų buvo išvesti iš rikiuotės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 12-osios naktį Ukraina itin sėkmingai atakavo Rusijos Federacijos Žemutinio Naugardo srities Kstove esančios bendrovės „Lukoil“ naftos perdirbimo gamyklą NORSI. Sugadinta jautri įranga, kurią dėl sankcijų Rusijos Federacijai bus labai sunku pakeisti.

Informaciją patvirtino „Reuters“.

Naujienų agentūra „Reuters“, remdamasi šaltiniais, skelbia, kad smūgio metu buvo pažeistas pagrindinis naftos distiliavimo įrenginys (AVT–6). Tai reiškia, kad mažiausiai pusė naftos perdirbimo gamyklos pajėgumų buvo išvesti iš rikiuotės.

Yra žinoma, kad NORSI per metus perdirba 15,8 mln. tonų žalios naftos, o tai sudaro 5,8% visos šalyje perdirbamos naftos. Gamykloje taip pat pagaminama 11% šalyje sunaudojamo benzino, 6,4% dyzelio, 5,6% alyvos ir 7,4% aviacinio kuro. Naftos perdirbimo gamyklos uždarymas yra didžiulis smūgis Rusijos energetikos sektoriui.

„Lukoil“ atsisakė komentuoti.

Dėl reguliarių skrydžių į Rusijos naftos objektus Kremlius turėjo įvesti 6 mėnesių draudimą eksportuoti naftos produktus į užsienį.

Šalis susiduria su degalų krize, kurios Rusijos valdžia labai bijo dėl artėjančių prezidento „rinkimų“ Rusijoje.

 

Problemos gali rimtai pakenkti diktatoriaus Vladimiro Putino reitingams.

Situaciją savo tinklaraštyje komentavo garsus Rusijos analitikas Anatolijus Nesmijanas. „Telegram“ kanale jis pažymėjo, kad Kstovo naftos perdirbimo gamykloje yra dvi naftos perdirbimo linijos. Bent viena iš jų yra tikrai pažeista, o tai reiškia gamybos sumažinimą perpus.

„O juk laukia sėjos kampanija, Kstovo gamykla į šalies vidaus rinką tiekė apie 10% visų rūšių kuro“, – rašo Rusijos ekspertas.

„4-ta pagal dydį.“ Užpulta naftos perdirbimo gamykla pagal pajėgumą patenka į geriausių Rusijos penketuką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(175)
(2)
(173)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: