Vokietijos spec. tarnybos skelbia pavojų. Vos 2 metai. Rusija ruošiasi pulti NATO  ()

Žurnalistai susipažino su vyriausybės žvalgybos ataskaita, kurioje manoma, kad Rusijos Federacija gali stoti į konfrontaciją su Baltijos šalimis arba su Suomija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos specialiosios tarnybos parengė Rusijos karinės grėsmės analizę. Rusija ruošiasi karui prieš NATO nuo 2026 m. Apie tai praneša „Business Insider“.

Rusija plataus masto karą prieš Ukrainą kariauja jau trečius metus. Kariniai veiksmai virto išsekinimo karu su dešimtimis tūkstančių aukų. Nors Rusijos Federacija į Ukrainą sutraukia nemažas pajėgas ir išteklius, Vakarų specialiosios tarnybos vis labiau nerimauja dėl galimo eskalavimo.

[Naujiena!] Kuponas+EU. Įspūdingos 24W lazerinės graviravimo staklės. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol E24 Pro“)
2136 1

Ką tik pasirodžiusios rinkoje

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Papildomai nuolaidų kuponai

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Leidinio šaltinių teigimu, Vokietijos federalinėje vyriausybėje sklando Vokietijos specialiųjų tarnybų analizė, pagal kurią Rusija ruošiasi karui su viena iš NATO šalių. Rusija didina ginklų gamybą, perskirsto karius ir pertvarko Rusijos armiją. Visa tai gali reikšti, kad Kremlius ruošiasi karui su NATO.

„Nebegalima atmesti“, kad Rusijos Federacija užpuls bent vieną iš NATO šalių. Žvalgybos vertinimais, tai gali įvykti nuo 2026 m. Galimas išpuolis gali įvykti prieš Suomiją arba vieną iš Baltijos šalių. Vokiečių specialiosios tarnybos tokių pareiškimų viešai neskelbė.

 

Taip pat teigiama, kad kitos Aljanso šalys nerimauja dėl Rusijos Federacijos karinės galios augimo ir tolimesnės konfrontacijos. Tačiau tai nebūtinai sukels karą. Nes Amerikos žvalgyba nemato jokio pavojaus vidutinės trukmės perspektyvoje dėl Rusijos Federacijos puolimo prieš NATO. Prireiks penkerių ar aštuonerių metų, kol Rusijos armija atsigaus iki tokio lygio, koks buvo prieš visapusišką invaziją į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(17)
(-14)

Komentarai ()