„Puolimas artimiausiu metu nesibaigs.“ Neįtikėtinas Budanovo pareiškimas (Video)  ()

Rusijos savanoriai Ukrainos gynybos pajėgoms padeda „nuo pirmosios didelio masto karinės Rusijos Federacijos agresijos dienos“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-18 „Puolimas artimiausiu metu nesibaigs.“ Neįtikėtinas Budanovo pareiškimas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau keletą dienų Rusijos Federacijos pasienio regionų su Ukraina teritorijoje operaciją vykdantys „Rusijos laisvės“ legiono, Rusijos savanorių korpuso ir Sibiro bataliono daliniai planuoja ją tęsti.

Tai pareiškė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausios žvalgybos valdybos vadovas Kyrylo Budanovas, praneša „TSN.ua“, remdamasi nacionalinio telemaratono „Edyny Novyny“ transliacija.

Kalbėdamas apie Rusijos savanorių ataką šalies agresorės teritorijoje, jis pažymėjo, kad „tai yra vidinė problema“.

„Mums gali patikti vieni labiau, kiti mažiau. Tačiau kai kurie rusai kitokie“, – apie sukilėlių dalinius kalbėjo Ukrainos karinės žvalgybos vadovas.

Ukrainiečių žiniomis, artimiausiu metu jie nesiruošia sustoti.

„Jie darys tai, kol turės jėgų. Ir, kaip matome, jiems užtenka jėgų bent jau pasiekti ribotą sėkmę. Pažiūrėsime, kas bus toliau“, – sakė K. Budanovas.

 

Žvalgybos vadovas taip pat pažymėjo, kad Rusijos savanoriai Ukrainos gynybos pajėgoms padeda „nuo pat pirmosios didelio masto karinės Rusijos Federacijos agresijos dienos“.

„Jie kovoja gana gerai, buvo daugelyje karštų Ukrainos taškų. Stengsimės jiems padėti pagal savo galimybes“, – pridūrė K. Budanovas.

Kovo 12 dieną tapo žinoma apie „Rusijos laisvės“ legiono, RSK ir Sibiro bataliono savanorių, kovojančių Ukrainos pusėje, prasiveržimą prie Rusijos sienos. Šie savanorių batalionai į Kursko ir Belgorodo sritis pateko iš Ukrainos teritorijos. Vėliau kariai perėmė Rusijos Federacijos Kursko srities Tiotkino kaimo kontrolę.

 

Kovo 15 d. savanorių atstovai paskelbė skubų pranešimą ir perspėjo apie masinį karinių objektų puolimą Belgorodo mieste, o vietos gyventojus paragino nedelsiant slėptis ir neiti į lauką, kol puolimas nesibaigs.

Kovo 16 d. RSK ir Sibiro bataliono kovotojai perspėjo apie ketinimus pradėti masinį karinių objektų puolimą Belgorodo mieste ir dar kartą prašė vietos gyventojų pasilikti slėptuvėse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(0)
(21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: