„Tai didžiulė klaida.“ JK generolai bijo, ką gali padaryti Syrskis  ()

Susitikime su britų pareigūnais dalyvavo Syrskis, prezidentas Volodymyras Zelenskis ir gynybos ministras Rustemas Umerovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK gynybos sekretorius Grantas Shappsas ir JK ginkluotųjų pajėgų vadas admirolas Tony Radakinas vizito Ukrainoje metu susitiko su aukščiausia šalies karine-politine vadovybe ir pateikė keletą rekomendacijų dėl strategijos mūšio lauke.

Visų pirma jie pataria atsisakyti puolimo operacijų fronto linijoje, o vietoj jų ginti Šiaurės ir Rytų kryptis, taip pat sutelkti dėmesį į Rusijos armijos pozicijų puolimą okupuotame Kryme, rašo „The Sunday Times“.

JK pareigūnai nerimauja, kad naujasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Oleksandras Syrskis gali per daug susikoncentruoti į sausumos mūšius. Tai didelė klaida.

Pokalbio metu Radakinas išreiškė įsitikinimą, kad atakos prieš Rusijos Juodosios jūros laivyną ir kitus Rusijos taikinius Kryme yra raktas į pergalę kare. Ilgo nuotolių raketų dėka Ukraina padarė didelę žalą priešo laivynui pusiasalyje. Reikia ir toliau veikti šia kryptimi, nes laivų naikinimas „pataiko į pačią rusų mentaliteto širdį“, pabrėžė JK ginkluotųjų pajėgų vadas.

 

Radakinas, aktyviai dalyvaujantis formuojant naująjį Ukrainos karinį jūrų laivyną, patarė Ukrainos pusei atkreipti dėmesį į Irano karinį jūrų laivyną, kurį sudaro lengvi ir manevringi laivai, taip pat karinių jūrų pajėgų bepiločiai orlaiviai.

Susitikime su britų pareigūnais dalyvavo Syrskis, prezidentas Volodymyras Zelenskis ir gynybos ministras Rustemas Umerovas.

Leidinio teigimu, Zelenskis buvo geros nuotaikos ir buvo atviras britų pusės pasiūlymams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(100)
(0)
(100)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: