„Ukraina pralaimės iki vasaros.“ Kas vyksta  (4)

Nuskambėjo Ukrainai grėsmingos prognozės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iki kovo pabaigos Ukrainai gali pritrūkti priešlėktuvinės gynybos raketų savo miestams apsaugoti, praneša „The Washington Post“. Leidinys daro prielaidą: jei JAV Kongresas nesutiks padėti, Ukraina gali pralaimėti jau vasarą.

Ar tai grynai politinis pareiškimas siekiant paveikti Kongresą, ar reali grėsmė, radijui „Radio NV“ kalbėjo Demokratinių iniciatyvų fondo tarptautinio saugumo ekspertas Tarasas Žovtenko.

Iš tikrųjų tai yra 70 proc. politinis pareiškimas, kuriuo dabar siekiama daryti spaudimą Kongresui ir galų gale nutraukti politinius žaidimus, susijusius su šiuo įstatymo projektu dėl karinės pagalbos.

Iš tikrųjų tai yra būdas daryti įtaką Kongresui ir taip [parodyti], kad padėtis jau yra kuo rimčiausia.

Vasara, kaip toks terminas, pasak T. Žovtenko, čia irgi ne veltui minima. Ekspertas priminė, kad situacija dėl F-16 tiekimo Ukrainai praktiniu požiūriu turėjo pasikeisti iš žiemos pabaigos į pavasario pradžią. Bet jau kovo vidurys. Ir iš tiesų matome, kad šis klausimas šiek tiek vėluoja.

 

Ukrainos oro erdvės gynybos klausimas ir Ukrainos gebėjimas apsiginti, ypač nuo raketų atakų, iš tikrųjų priklauso ne tik nuo ukrainiečių turimų perėmėjų skaičiaus, nuo antžeminių raketų „žemė-oras“ sistemų. Didele dalimi Ukrainos oro erdvės gynybos veiksmingumas priklausys nuo to, kaip greitai ir kokiu kiekiu Ukraina pradės gauti šią Vakarų aviaciją ir su tomis ginklų sistemomis, kurios leis Ukrainai daug veiksmingiau numušinėti tiek Rusijos sparnuotąsias raketas, tiek dronus, kuriuos jie naudoja Ukrainai atakuoti, teigia T. Žovtenko.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(58)
(20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)

Susijusios žymos: