„Jie tyliai pasiuntė pagalbą.“ Kas vyksta į Ukrainą (Video)  ()

Ukraina iš Bulgarijos gavo 110 šarvuotų pėstininkų transporterių BTR-60. Bulgarijos politikai anksčiau nesutarė, kaip padėti Ukrainai, bet galiausiai Ukrainą pasiekė didelė šarvuotos technikos siunta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bulgarijos politikai ilgai diskutavo dėl sunkiosios karinės technikos perdavimo Ukrainai, tačiau galiausiai apie 110 BTR-60 jau yra Ukrainoje. Tai yra seni pėstininkų transporteriai, ilgą laiką saugoti ilgalaikio saugojimo aikštelėse. Bulgarijos prezidentas Rumenas Radevas anksčiau vetavo šarvuotos technikos perdavimą Ukrainai, bet jo veto buvo atmestas. Pirmoji 30 BTR-60 siunta iš Bulgarijos į Ukrainą išvyko kovo 7 d., o likę šarvuočiai ten pajudėjo prieš kelias dienas.

Bulgarija ir anksčiau rėmė Ukrainą – siuntė kuro, šaulių ginklų, amunicijos. Ypač pačioje invazijos pradžioje, kai Ukrainai greitai reikėjo daug amunicijos. Tada tyli Bulgarijos pagalba labai padėjo Ukrainai nepalūžti.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Saulės panelės + išmanūs LED šviestuvai + trimeriai + 3D spausdintuvai ir graviruokliai (Video)
3937 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) 20W sulankstoma, portabili saulės panelė

2) „FlashFish“ - 18V 60W sulankstoma, portabili saulės panelė

3) „BlitzWill BW-CLT1“ - masiškai perkamas išmanus LED šviestuvas

4) „Artillery Sidewinder X3 Pro“ - ypatingai geros kainos, ką tik pristatytas 3D spausdintuvas

5) 88VF 1000W akumuliatorinis trimeris - su 2 baterijomis, įkrovikliu ir gausa priedų

6) „TWOTREES TTS-55 Pro“ - lazerinis graviruoklis

Išsamiau

Bulgarija kadaise turėjo net kelis šimtus aštuonračių šarvuotų pėstininkų transporterių BTR-60. Tokia mašina yra apie 7,5 m ilgio ir sveria daugiau nei 10 tonų. Kelyje ji gali pasiekti maždaug 80 km/val. greitį, o ir bekelėjw tikrai nepasimeta. BTR-60 yra tikra amfibija, gali plaukti maždaug 10 km/val. greičiu. BTR-60 viduje gali tilpti iki 17 žmonių (3 įgulos nariai, 14 karių). Įprastai toks šarvuotis ginkluotas 7,62 mm ir 14,5 mm kulkosvaidžiais.

 

Galbūt pastebėjote, kad dalis Bulgarijos Ukrainai perduotų BTR-60 yra mėlyni. Taip yra dėl to, kad juos naudojo Bulgarijos Žandarmerija – sukarintos specialiosios policijos pajėgos, dažnai veikiančios kaip antiteroristinės greitojo reagavimo pajėgos. Policijos mašinos turi būti ryškiai pažymėtos, todėl tie BTR-60 buvo mėlyni. Tai nėra svarbu, nes ukrainiečiai perdažys visas tas mašinas, įskaitant ir žalius BTR-60.

 

BTR-60 yra senas daiktas. Nėra reikalo sakyti kitaip. Šis pėstininkų transporteris pradėjo tarnybą dar 1959 metais. Sovietai paskutinius BTR-60 pagamino 1976 metais. Bulgarai pasiliko apie 20 modernizuotų BTR-60, o maždaug šimtą nustūmė ilgalaikiam saugojimui, nes jų modernizavimas ir išlaikymas yra brangus. Dabar jie atiduoti Ukrainai, kuri galės juos modernizuoti, susiremontuoti. Dalis jų gali virsti atsarginių dalių donorais.

Labiausiai tikėtina, kad ukrainiečiai naudos BTR-60 kariams ir įrangai transportuoti palyginti saugesnėse vietose šalia fronto linijos. Tą patį jie dažnai daro ir su kitomis senesnėmis ir mažiau šarvuotomis mašinomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(105)
(6)
(99)

Komentarai ()