„Ten „Challenger 2“ tankai. Laukiama 100 000 kareivių.“ Į Robotynę metama nauja jėga. Kas nutiko  ()

Pastaruoju metu rusai suaktyvėjo ne tik Donbase, bet ir Zaporižios srities teritorijoje, rengdamas atakas prieš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas Robotynės rajone.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-19 „Ten „Challenger 2“ tankai. Laukiama 100 000 kareivių.“ Į Robotynę metama nauja jėga. Kas nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau nuo 2023 m. spalio mėn. rusai pradėjo po truputį judinti savo pajėgas, bandydami susigrąžinti anksčiau prarastos gyvenvietės kontrolę, rašo šaltinis „Forbes“.

Daugiau nei 6 mėnesius Robotynėje praktiškai veikia brigados, kurios 2023 m. vasarą išvadavo gyvenvietę. Visai neseniai jiems į pagalbą buvo mesti 141-osios pėstininkų brigados kariai. Šaltinis rašo, kad tai yra viena iš naujai sukurtų karinių formuočių.

Žinoma, kad ji buvo sukurta dar 2023 m. vasarą. Neatmetama, kad visą vasarą ir rudenį kovotojai dalyvavo pratybose. Tik iš neseniai dronu nufilmuotos medžiagos, kurioje užfiksuotas rusų pėstininkų smūgis, tapo aišku, kad ukrainiečių gynėjai iš 141-osios brigados yra Robotynės rajone.

[Vokietija+Kuponas!] Puikios kokybės pripučiamos „WKERSIY“ SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
2778

Iš Vokietijos

Specialus kuponas

Greitas ir saugus pristatymas

Ypatingai geros kainos

Ribotas kiekis

Išsamiau

Robotynės apylinkėse Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojams kasdien tenka atremti priešo atakas. Be to, dalis 47-osios brigados buvo perdislokuota Avdijivkos kryptimi.

2024 m. pradžioje šioje vietovėje buvo 65-osios ir 82-osios brigadų kovotojai, ginkluoti britų „Challenger 2“ tankais.

Naujoji brigada į Robotynę atvyko be tankų, o tai neleidžia jos laikyti mechanizuota, todėl kalbama apie pėstininkus. Tačiau dabar Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms reikia ne karinės technikos, o pėstininkų.

 

Apie tai „The Washington Post“ žurnalistai rašė dar 2024 m. vasario mėnesį.

Šaltinis rašo, kad 2023 m. vasarą Kyjivas bandė suformuoti penkias naujas brigadas, tačiau patikimai žinoma apie trijų egzistavimą.

Šios naujos brigados užpildys spragą fronto linijoje, kol deputatai priims naują mobilizacijos įstatymą, kuris suteiks galimybę į Ukrainos ginkluotąsias pajėgas gretas pašaukti daugiau kaip 100 tūkst. karių, teigia „The Washington Post“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(3)
(74)

Komentarai ()

Susijusios žymos: