[ŽT] „Forbes“ skelbia sensaciją. Ukraina smogė Rusijai 7 tonas sveriančiu dronu (Foto)  ()

Kuo jis ypatingas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina ir toliau peržiūri savo turimas atsargas, kad rastų ginklų, galinčių susprogdinti karinius ir pramoninius objektus Rusijos gilumoje. Panašu, kad Ukrainos kariuomenė rado papildomą partiją 1970-ųjų  metų Tu-141/143 modifikacijos dronų – didžiulių, nepatogių, bet vis dėlto potencialiai veiksmingų aparatų, kuriuos ukrainiečiai paskutinį kartą panaudojo prieš metus, praėjus keturiems dešimtmečiams po to, kai juos nustojo naudoti Sovietų Sąjunga.

Apie tai rašo karo ekspertas Deividas Aksas amerikietiškojo „Forbes“ straipsnyje.  

Socialinė žiniasklaida atkreipė dėmesį į neseniai darytas nuotraukas, kuriose tikriausiai matyti Tu-143 nuolaužos Rusijos Briansko srityje, į šiaurę nuo Ukrainos. Atrodo, kad dronas buvo panaudotas atakose, nukreiptose prieš Rusijos infrastruktūrą, įskaitant naftos perdirbimo gamyklas netoli Ukrainos esančiuose regionuose. 

 

Tu-141 ir į juos panašūs Tu-143 yra pirmosios kartos žvalgybinių dronų, kuriuos JAV oro pajėgos naudojo Vietnamo karo metu, modifikacija, tačiau jie nėra itin sudėtingi. Vis dėlto jie paprasti, greiti ir pakankamai dideli (svoris – 7 tonos, ilgis –14 metrų), kad galėtų gabenti šimtus kilogramų sveriančią kovinę galvutę. Jie gali skristi 965 kilometrų per valandą greičiu, ir pakilti iki 6 kilometrų aukštį arba skristi virš medžių viršūnių. Dėl to gali sunaikinti daugiau negu „Šahedai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(193)
(1)
(192)

Komentarai ()