Atsakas į įvykius Rusijoje. Ką reiškia Putino „sanitarinė zona“  ()

Izraelio karo apžvalgininko Davido Šarpo komentaras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos savanoriai kirto sieną su Rusija ir pradėjo išlaisvinti Belgorodo srities gyvenvietes nuo Putino režimo. Atsakydamas į tai, Putinas pareiškė, kad Ukrainoje sukurs „sanitarinę zoną“.

Izraelio karo apžvalgininkas Davidas Šarpas sakė, kad „sanitarinė zona“, V. Putino supratimu, turėtų būti sukurta Ukrainos teritorijoje, siekiant „apsaugoti“ Rusijos teritorijas nuo apšaudymo iš artilerijos ir daugkartinio paleidimo raketų sistemų, taip pat nuo Ukrainos kariuomenės ar Rusijos savanorių įsiveržimo.

„Tačiau to rusai jau seniai stengiasi išvengti. Tai gali sukelti daug karinių problemų, atitrauktų pajėgas. Be to, reikia kažkokiu būdu užimti konkrečią teritoriją. Taigi nuo pagrasinimo iki jo įvykdymo gali praeiti nemažai laiko, tačiau toks „sanitarinis kordonas“ yra priemonė, kuria galima sumažinti grėsmę Rusijai“, – pažymėjo karinis apžvalgininkas.

Pasak jo, norint sukurti „sanitarinę zoną“, būtina fiziškai su kariuomene užimti tam tikrą teritoriją. Sumų regiono apšaudymai gali būti ir tiesiog įbauginimui skirti teroro aktai, ir pasirengimas kariuomenės įžengimui. Tai taip pat gali būti bandymas įtikinti Ukrainą išvesti savanorius Rusijos teritorijos.

 

„Šalys gali atakuoti viena kitą pasienyje, kad priverstų viena kitą nutraukti tokius veiksmus. Tačiau būtent šios situacijos mes taip vertinti negalime. Ją galima vertinti kaip nuolatinį terorą ir pasirengimą tam tikriems praktiniams veiksmams“, – sakė Šarpas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(10)
(-3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()