„Rusai prisiekinėjo.“ JAV atgrasė Putiną nuo branduolinio smūgio  ()

JAV nebuvo pasirengusios panaudoti branduolinį ginklą reaguodamos į galimą Rusijos ataką prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sekdamas CNN, „New York Times“ taip pat rašo, kad JAV tikrai tikėjo, kad Rusija 2022 metų pabaigoje gali smogti Ukrainai branduoliniais ginklais. Tačiau Vašingtonas nebuvo pasirengęs panaudoti branduolinį ginklą atsakydamas į Rusijos Federaciją.

Pažymima, kad susirūpinimo dėl galimos Rusijos branduolinės atakos pikas buvo 2022 metų spalį. Tada Rusijos diktatorius V. Putinas pareiškė, kad Rusijos Federacija gali panaudoti branduolinį ginklą prieš Ukrainą.

Leidinio teigimu, Baltųjų rūmų ir Pentagono susirūpinimas tuo metu buvo daug gilesnis, nei buvo viešai pripažinta ir buvo dedamos didžiulės pastangos pasiruošti tokiam scenarijui. Netgi buvo suburtos specialiosios grupės, kurios nustatytų galimą JAV atsaką.

[EU+Kuponas] Už mažiausią kainą istorijoje įspūdingų galimybių langų valymo robotas - įdiegtas ir DI (Video, „ABIR WD8“)
1848

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš EU, greitas ir saugus pristatymas

Naujausi techniniai sprendimai ir puikios valymo galimybės

Labai giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

Tačiau J. Bideno administracija pareiškė, kad Jungtinių Valstijų atsakas turi būti nebranduolinis. Tačiau tuo pat metu reakcija turėjo būti stipri. Galbūt „ataka prieš branduolinius ginklus paleidusius dalinius“. Vašingtonas baiminosi, kad nebaudžiamas branduolinis smūgis gali paskatinti ne tik Putiną, bet ir kitus autoritarinius režimus naudoti branduolinius arsenalus.

Siekdami nespausti „raudonojo mygtuko“, aukšti Amerikos pareigūnai susisiekė su Rusijos valdžia, taip pat tikriausiai prašė Kinijos daryti įtaką Rusijai.

 

Anot NYT, 2022 metų lapkričio viduryje CŽA direktorius Williamas Burnsas susitiko su Rusijos Užsienio žvalgybos tarnybos vadovu Sergejumi Naryškinu, kur perspėjo, jog „bus aiškių pasekmių Rusijai“.

„S. Naryškinas prisiekė, kad suprato ir kad V. Putinas neketina naudoti branduolinio ginklo“, – sakė W. Burnsas.

Anksčiau CNN, remdamasi savo šaltiniais, pranešė, kad JAV 2022 metų pabaigoje „kruopščiai ruošėsi“ tam, kad Rusija potencialiai gali smogti Ukrainai branduoliniais ginklais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(5)
(6)

Komentarai ()