„Nes bijo pasirodyti fronte.“ Britų žvalgyba atskleidė kas nutiko su „geriausiu Rusijos tanku“ (Video)  ()

Kyla rizika jautrių technologijų nukopijavimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos žvalgybos duomenimis, Rusijos kariuomenė oficialiai pristatė naujausios kartos pagrindinį kovinį tanką. Tačiau T-14 „Armata“ į frontą Ukrainoje nebus siunčiamas. 

Portalas „Army Recognition“ nurodo, kad tokio sprendimo motyvas tas, jog rusai baiminasi, kad ukrainiečiai perims jų naujausias technologijas.

[Pasaulinė premjera!] EU+kuponai. Aukščiausios klasės robotai siurbliai: 8200Pa, LiDAR SLAM 4.0, unikalus plovimas, stotelės, APP ir kt. (Video)
1904 1

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-03-27!

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

2 metų garantijos

„Narwal Freo X Plus“ ir „Narwal Freo X Ultra“

Išsamiau

„T-14 „Armata“  turi daug pažangių funkcijų, kurios yra reikšmingas šarvuočių galimybių šuolis“, – skaitome pranešime. Jo užgrobimas reikštų ne tik pažangios technikos praradimą, bet ir riziką nukopijuoti jautrias technologijas. Žinios apie tai, kaip sukonstruotas T-14, būtų svarbios kuriant sprendimus mūšio metu pašalinti šiuos tankus.

 

Negana to, rusai turėtų susirūpinti ne tik technologijų netekimu, bet ir galimu įvaizdžio praradimu. „Armata“  nėra tik tankas. Tai Rusijos karybos modernizavimo simbolis“, – rašo „Army Recognition“. Todėl vertingiausios agresoriaus armijos mašinos perėmimas būtų Rusijos silpnumo demonstravimas, o tai neigiamai atsilieptų karių moralei.

Nors oficialiai T-14 „Armata“  yra Rusijos kariuomenės gretose, valdžia nusprendė ginklo nesiųsti į kautynes ​​Ukrainoje dėl finansinių išlaidų ir technologinių paslapčių saugojimo.

 

Turima informacija rodo, kad T-14 „Armata“  yra beveik 50 tonų sverianti ir mažiau nei 11 m ilgio mašina. Tanke sumontuotas revoliucinis nepilotuojamas bokštelis – tokio sprendimo anksčiau nebuvo rasta jokiame masiškai gaminamame Rusijos tanke. To dėka gamintojas atsikratė iš kitų (senesnių) konstrukcijų žinomo defekto, kai pramušus šarvus ir susprogdinus viduje laikomą amuniciją, bokštas atsiskirdavo nuo viso tanko korpuso, aiškino žurnalistė Karolina Modzelewska.

Maksimalus T-14 greitis yra 90 km/h, o jo važiavimo nuotolis viršija 500 km su pilnu degalų baku. Kalbant apie puolimo galimybes, „Armata“ turi 125 mm 2A82-1M lygiavamzdį pabūklą. Taip pat yra 7,62 mm kulkosvaidis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(17)
(-12)

Komentarai ()