„Per 40 s. Jie neturėjo jokių šansų.“ Iš tamsos pasirodė jūrų pėstininkai. Netikėtas smūgis Chersone (Video)  ()

Internete dažnai pasirodo taiklių ukrainiečių snaiperių vaizdo įrašai. Snaiperiai veikė ir Pirmojo pasaulinio karo metais, bet balistinių kompiuterių ir elektroninių taikiklių su naktinio matymo prietaisais dėka jie tapo dar pavojingesni.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Štai vaizdo įrašas, kuriame matomas Ukrainos jūrų pėstininkų snaiperių darbas. Per 40 sekundžių pašalinti šeši Rusijos kariai. Jie krito nuo 8,6x70 mm amunicijos, kuri gali naikinti taikinius iki 1,5 km atstumu. Tokiais šoviniais šaudo daugybė snaiperių ginklų, įskaitant „Desert Tech SRS-A2“ ir lenkų MWS-38, kuriuos turi Ukraina. Geras šaulys ir termovizinis taikiklis sukuria labai mirtiną derinį. Rusai neturėjo jokių šansų, nes juos po vieną sunaikino naktį nematomas ir toli įsitaisęs šaulys.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Vaizdo registratoriai, žaidimų kėdės su masažo funkcija, įspūdingi nešiojami PC, SUP irklentės ir kt. (Video)
4438 6

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-24

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „iMars X5“ - automobilinis vaizdo registratorius

2) „FunWater SUPFW07A“ - pripučia SUP irklentė

3) „Douxlife GC-RC03“ - žaidimų kėdė su masažo funkcija

4) „Artillery SW X4 Plus“ - 3D spausdintuvas

5) „Ninkear A15 Plus“ - globali versija, 15.6 colių, 32GB+1TB, Win 11 OS

6) „LANPWR“ 12V 100Ah LiFePO4 aukščiausios klasės akumuliatorius

Išsamiau

Vos prieš du dešimtmečius šiluminio vaizdo taikikliai buvo skirti sunkiosioms mašinoms ir didesnėms stebėjimo sistemoms, o dabar jie montuojami net ir į snaiperių šautuvų taikiklius ir yra prieinami net civilinėje rinkoje. Termovizorius naudoja ir dronai – tai jiems leidžia atakuoti ir naktį. Dabar karyba be naktinio matymo prietaisų yra neįsivaizduojama.

 

Ypatingai pažangūs šiluminiai taikikliai šaulio ginklams vis dar yra labai brangūs. Apskritai, gera naktinio matymo įranga (pavyzdžiui, tokia, kokią naudoja specialiųjų pajėgų kariai) gali kainuoti ir penkiaženklias sumas. Snaiperiams labai padeda ir balistiniai kompiuteriai, kurie apskaičiuoja optimalius taikiklio nustatymus, atsižvelgdami į atstumą iki taikinio, vėjo kryptį ir stiprumą, oro drėgmę ir kitus faktorius. Atstumas labai tiksliai išmatuojamas naudojant lazerinius atstumo matuoklius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(155)
(4)
(151)

Komentarai ()

Susijusios žymos: