[ŽT] Viskas aišku. Medvedevas paskelbė, ko po teroro akto prie Maskvos imsis Rusija  ()

Dmitrijus Medvedevas, Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas ir buvęs Rusijos prezidentas, sureagavo į kovo 22-osios teroro aktą Maskvos srityje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-22 [ŽT] Viskas aišku. Medvedevas paskelbė, ko po teroro akto prie Maskvos imsis Rusija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 22 dienos vakare Maskvos regiono Krasnogorsko koncertų salę „Crocus City Hall“, stovinčią prie to paties pavadinimo prekybos centro, nusiaubė didžiulis teroro išpuolis. Keturi kaukėti ir barzdoti užpuolikai, kaip teigia liudininkai, automatiniais šautuvais nušovė daugybę žmonių ir padegė pramogų centrą.

Rusijos žiniasklaida iš karto apkaltino Ukrainą, Ukraina įtaria netikros vėliavos operaciją, skirtą masinei mobilizacijai Rusijoje ir didžiuliam karui pateisinti.

Gaisras nebuvo gesinamas, kol nepasirodė specialiųjų operacijų pajėgos. O jos pasirodė po valandos ir dar 20 minučių stovėjo prie degančio „Crocus City Hall“ pastato, nes laukė šturmo grupės. Bent dalis užpuolikų tiesiog išėjo ir dingo.

Medvedevas, kuris nors ir neturi realių galių yra valdančiojo elito dalis, paskelbė: „Nustačius, kad tai padarė Kyjivo režimo teroristai, kitaip su jais ir jų ideologiniais įkvėpėjais susidoroti neįmanoma. Visi jie turi būti rasti ir negailestingai sunaikinti kaip teroristai. Įskaitant tokį žiaurumą įvykdžiusios valstybės pareigūnus.“ Kitaip tariant, vos tik Rusija nustatys, kad tai prie to prisidėjo Ukraina, absoliutus karas prieš Ukrainą, siekiant sunaikinti šalį ir jos valdžią, bus pradėtas pilna jėga.

 

 

Karas prieš Čečėniją kadaise buvo pateisintas per daugiabučių sprogdinimus. Buvęs FSB agentas Aleksandras Litvinenko teigė, kad daugiabučių sprogdinimus organizavo būtent FSB. Ir buvo nunuodytas poloniu. Tuomet rusų policija netgi buvo sučiupusi kelis sprogdintojus, kurie pasirodė esantys FSB agentai, bet valdžia paaiškino, kad tai buvo tik pratybos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(30)
(-24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: