„OMON už 8 min. Zona pilna FSB agentų.“ Kažkoks košmaras. Ką sučiupo 16 km nuo Baltarusijos sienos (Video)  (1)

Kovo 22-ąją Rusiją sukrėtė šiurpus ir labai keistas teroro išpuolis. Keturi kaukėti teroristai įėjo į koncertų salę, automatiniais šautuvais nušovė daugybę žmonių, pastatą padegė ir išvažiavo. Putinas jau įtaria, kas galėjo būti kaltas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-24 „OMON už 8 min. Zona pilna FSB agentų.“ Kažkoks košmaras. Ką sučiupo 16 km nuo Baltarusijos sienos (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teroristai lengvai įėjo į koncertų salę Krasnogorske. Liudininkai teigia, kad metalo detektoriai neveikė, o apsaugos net nebuvo matyti. Be to, JAV neseniai buvo perspėjusi Rusiją dėl išaugusios teroro grėsmės ir netgi pabrėžė, kad ypatingai didelis pavojus kyla Maskvos regione, ypač masinio susibūrimo vietose, tokiose kaip koncertai.

Viskas labai keista. Teroristai kurį laiką žudė žmones, padegė pastatą ir išvyko tuo pačiu automobiliu, kokiu ir atvyko. OMON yra vos 8 minučių atstumu nuo „Crocus City Hall“ pramogų centro, bet į įvykio vietą išsiųstos specialiosios pajėgos, kurios atvyko tik po valandos. Ir viskas vyko prie pat Maskvos.

Tuo metu teroristai savo „Renault“ automobiliu pasuko vakarų kryptimi. Automobilio, kuris buvo ieškomas, jie nepakeitė. Ir nepersirengė. Tiesiog važiavo į rytus, kur buvo sulaikyti vos už 16 km nuo Baltarusijos sienos. Baltarusijos ambasadorius Rusijoje teigė, kad Baltarusijos pareigūnai prisidėjo prie teroristų sulaikymo ir neleido jiems kirsti „Rusijos-Baltarusijos sienos“.

 

Atsakomybę prisiėmė ISIS. Teroristinė organizacija išplatino ir teroristų nuotrauką, kurioje jie pozuoja prie ISIS vėliavos. Jų apranga vizualiai sutampa su ta, kurią dėvėjo sulaikyti asmenys. Jie, kaip tegiama, yra Tadžikijos piliečiai.

Putinas kreipėsi į visuomenę ir, aišku, vis tiek apkaltino Ukrainą. Tiesa, netiesiogiai. Jis sakė, kad teroristai ketino pasinaudoti „langu“, kurį jų pasprukimui į Ukrainą kažkas turėjo sudaryti.

 

Vėlgi, reikia pabrėžti, kad pagal vietą, kur buvo sulaikyti, teroristai spruko link Baltarusijos. Tai pripažino ir Baltarusijos atstovai. Rusijos-Ukrainos pasienio zona yra pilna FSB agentų, kontrolės punktų ir kariuomenės. Tai nėra ta vieta, kur veikia Ukrainos pusėje kovojantys rusai. Bet Putinas neminėjo ISIS, Baltarusijos ar JAV perspėjimų, kuriuos jis ignoravo. Vietoje to jis paminėjo mistinį langą į Ukrainos teritoriją.

„Mūsų bendra pareiga yra stovėti tose pačiose gretose“, sakė Putinas, vėl pakurstydamas kalbas apie artėjančią visuotinę mobilizaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(45)
(-36)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: