Kaip šiandien atrodo sudegęs „Crocus City Hall“ pastatas (Video)  ()

„Crocus City Hall“ pramogų centras netoli Maskvos yra visiškai sudegęs.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-23 Kaip šiandien atrodo sudegęs „Crocus City Hall“ pastatas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 22-osios teroro akto Maskvos regione aukų skaičius iki šiol nėra gerai žinomas. Taip yra dėl to, kad žmonių kūnai vis dar traukiami iš griuvėsiais virtusio „Crocus City Hall“ pastato.

Štai kaip „Crocus City Hall“ atrodo šiandien:

Teroristai viduje išpylė degų skystį ir sukėlė didžiulį gaisrą, kuris liepsnojo daug ilgiau nei valandą. Ugniagesiai įvykio vietoje pasirodė gana greitai, bet turėjo laukti teisėsaugos pajėgų, kad teroristų grėsmė būtų pašalinta. Vietiniai teigia, kad nuo „Crocus City Hall“ iki OMON dalinio yra vos 8 minutės kelio, bet OMON dažniau užsiima paprastų rusų mušimu, todėl buvo laukiama specialiųjų pajėgų, kurios pasirodė tik po valandos. Taigi, kai gaisras buvo pradėtas gesinti, pastato lubos jau buvo įgriuvusios.

Buvęs Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Heraščenko taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad su teroristų grėsme nebuvo skubama susidoroti, nors „Crocus City Hall“ tikrai nėra nuošalioje vietoje. Be to, JAV Rusiją perspėjo apie išaugusią terorizmo grėsmę. Kodėl į tokį žiaurų išpuolį sureaguota tik po valandos?

 

Kitas klausimas, kodėl „Crocus City Hall“ taip sudegė. Teroristai atsinešė tik palyginti nedidelį kiekį degaus skysčio. Tokios masinio susibūrimo vietos privalo turėti automatines ugnies gesinimo sistemas. Galų gale, tai nebuvo kažkokia medinė kaimo trobelė. Galbūt teroristai labai strategiškai, gerai apgalvotoje vietoje sukėlė gaisrą ir jis išplito. O gal „Crocus City Hall“ neturėjo reikiamų priešgaisrinių sistemų. O gal jos buvo išjungtos.

 

Didelė dalis žuvusiųjų, kurių skaičius jau pasiekė 133, užduso nuo degimo produktų. Rusijos teisėsauga praneša, kad teroristai spėjo padegti avarinius išėjimus. Nes turėjo tam kone valandą laiko ir buvo sulaikyti toli nuo „Crocus City Hall“, visai prie Baltarusijos sienos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: