Rusija tikrai pasinaudos. Teroro aktas paveiks ir karą Ukrainoje  ()

Putinui teroro išpuolis Krasnogorsko miesto koncertų salėje „Crocus City Hall“ bus tik dar viena priežastis veikti, nepriklausomai nuo to, kas tai įvykdė.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-23 Rusija tikrai pasinaudos. Teroro aktas paveiks ir karą Ukrainoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdžia pasinaudoti teroro išpuoliu prie Maskvos esančio Krasnogorsko miesto koncertų salėje „Crocus City Hall“ kaip pretekstą suaktyvinti karines operacijas Ukrainoje, rašo „Bloomberg“.

Rusijos žiniasklaida, įskaitant garsiausius propagandistus iš karto po teroro išpuolio pradėjo rašyti, kad kalta tikrai Ukraina. „Kremlius skleisdamas informaciją bando kažkaip susieti ją su karu Ukrainoje“, – sakė Atlanto tarybos geoekonomikos centro Vašingtone direktoriaus pavaduotojas Charlesas Litchfieldas. Anot jo, tikėtina Rusijos reakcija yra naujos masinės dronų ir raketų atakos prieš Ukrainą.

„Bloomberg“ dabartinę situaciją Rusijoje vadina „grįžimu į ankstesnį Putino valdymo laikotarpį“, kai teroristai nusinešė daugybės žmonių gyvybes. Rusija šiuo metu yra kare, kurį pradėjo pati, bet Putinas dėjo dideles pastangas, kad Maskvos ir Sankt Peterburgo gyventojai to nepajustų. Tai yra pagrindiniai miestai, kurių gyventojai galėtų turėti reikšmingos įtakos Putino išlikimui. Naujas teroro išpuolis „sugriovė saugumo iliuziją Maskvoje, kurią Putinas bandė puoselėti daugiau nei dvejus metus po invazijos į Ukrainą.“

 

Bet ne tik „Bloomberg“ mano, kad Putinas gali aktyviau atakuoti Ukrainą. Putinas jau pasirengė apkaltinti Ukrainą, teigdamas, kad teroristai vyko būtent ten. Jis ignoravo ISIS atsakomybės prisiėmimą ir baltarusių teiginius, kad teroristai vyko į Baltarusiją. Ukrainiečiai mano, kad Rusija galėjo surengti netikros vėliavos operaciją, nes antiteroristinės pajėgos pasirodė tik po valandos, o tą dieną Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas buvo paskelbęs, kad „specoperacija“ jau virto karu. Bet ar tai atliko ISIS, ar pati Rusija, Putinui nebus taip svarbu, nes jis patį įvykį gali pristatyti kaip nori. Kai kurie ekspertai spėja, kad Putinas gali surengti visuotinę mobilizaciją, teigdamas, kad Ukrainą būtina sunaikinti, kad tokie teroro aktai nepasikartotų.

 

Teroro aktas „Crocus City Hall“ pagal aukų skaičių yra didžiausias nuo įkaitų dramos miuzikle „Nord-Ost“ 2002 m., kai žuvo mažiausiai 170 žmonių, tarp jų dešimtys užpuolikų. Ir tuomet buvo manoma, kad Putinas pats suorganizavo tą teroro išpuolį, kad įtvirtintų savo valdžią Rusijoje.

(8)
(2)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: