[ŽT] Pastebėtas naujausias rusiškas ginklas „Lotos“. Kas žinoma (Foto, Video)  ()

Ypatinga savaeigio pabūklo „Lotos“ savybė – galimybė šaudyti 120 mm sviediniais ir minomis. Tačiau kol kas nežinoma, kada ar jis pasieks Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas sunkvežimis su rusišku savaeigiu ginklu 2S42 „Lotos“, kurio pagrindas – BMD-4 važiuoklė. Apie tai „Telegram“ kanale praneša tankų ekspertas Andrijus Tarasenko.

Prasidėjus plataus masto karui, Rusijos Federacija paskelbė apie kelių skirtingų artilerijos įrenginių restauravimą ir gamybą. Tarp jų – savaeigis pabūklas „Lotos“, kuris buvo sukurtas pakeisti savaeigį pabūklą „Nona“. Pirmą kartą ginklas debiutavo 2017 m., masinė gamyba turėjo prasidėti 2020 m.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas pavasario darbams! Tik 52€ už akumuliatorinį 21V pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
4968

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Preliminarūs bandymai vyko nuo 2020 m. spalio mėn. iki 2022 m. kovo mėn. Bandymų metu paaiškėjo rimtų problemų dėl borto elektronikos, užtaisymo sistemos ir važiuoklės.

 

 

120 mm pabūklas gali veikti ir kaip haubica, ir kaip minosvaidis. Ginklui reikalinga speciali amunicija ir jis gali šaudyti minosvaidžio minomis, kurių šaudymo nuotolis yra iki 13 km.

Šiuo metu nežinoma, ar „Lotos“ savaeigiai pabūklai pasiekė Ukrainos frontą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(15)
(-11)

Komentarai ()