„Putino melu nebetiki jau net savi.“ Diktatorius prarado kontaktą su realybe. Paaiškėjo kas dedasi Kremliuje  ()

Putinas turi visus atsakymus ir jis vienas žino, kas ir kur vyksta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui artimi pareigūnai netiki, kad Ukraina yra susijusi su radikalių islamistų išpuoliu koncertų salėje „Crocus City Hall“, rašo „Bloomberg“.

Keturių Kremliui artimų šaltinių teigimu, nėra Kyjivo dalyvavimo teroro akte įrodymų, Putinas tai žino ir netgi dalyvavo diskusijose, kuriose pareigūnai priėjo prie tokios išvados. Nepaisant to, jis vis tiek ketina panaudoti šią tragediją, kad priverstų rusus telktis prie karo Ukrainoje.

Šaltiniai teigia, kad beveik nė vienas iš jiems žinomo Rusijos politinio ir verslo elito atstovų netiki, kad už teroristinio išpuolio „Crocus City Hall“ buvo Ukraina. Kremlius „buvo sukrėstas FSB negebėjimo užkirsti kelią ginkluotam išpuoliui“, nors Jungtinės Valstijos iš anksto įspėjo apie grėsmę. Du agentūros pašnekovai teigia, kad dėl šios nesėkmės kai kurie pareigūnai gali būti atleisti.

[Vokietija] Bent 300€ pigiau nei Lietuvoje naujausias monstras! Iki 1000W, su 2 baterijomis, 50km/h ir apžvalgininko pagyros (Video, „ENGWE X20“)
5342 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Aukščiausios klasės el. dviratis

Išsamiau

Putinas jau du kartus bandė susieti Ukrainą su teroristiniu išpuoliu, nors atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“. Putinas sakė, kad išpuolį tikrai surengė radikalūs islamistai, tačiau teroro akto sumanytojų reikėtų ieškoti Ukrainoje ir tarp tų, kurie nuo 2014 metų „kariauja su Rusija neonacių Kyjivo režimo rankomis“. Putinas taip pat išreiškė nepasitenkinimą tuo, kad JAV „bando įtikinti savo sąjungininkus ir kitas pasaulio šalis“, kad teroro akte nėra „Kyjivo pėdsakų“, ir dėl visko kaltina ISIS. Putinas nenori, kad dėl teroro akto būtų kaltinama grupuotė, kuri prisiėmė atsakomybę ir pateikė įrodymus.

 

Putinas taip pat pareiškė, kad Ukraina buvo sukūrusi „langą“ teroristų pabėgimui. Įrodymų, aišku, nepateikė. Teroristai buvo sulaikyti Briansko srityje, prie Baltarusijos sienos, o Aleksandras Lukašenka teigė, kad užpuolikai planavo pabėgti į jo valdomą valstybę. Lukašenka iki šiol giriasi, kad tai jo žmonės sustabdė teroristų bandymą patekti į Baltarusiją ir tik todėl jie pasuko link Ukrainos.

 

Rusijos saugumo tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas ir FSB vadovas Aleksandras Bortnikovas platina Putino versiją. Bortnikovas teigė, kad žvalgybos tarnybų išvados rodo, kad už šį išpuolį yra JAV, Jungtinė Karalystė ir Ukraina, bet įtariamųjų ratas plėsis, pabrėžė jis.

Nors ISIS dalinys Afganistane prisiėmė atsakomybę, Putinas toliau kaltins tik Ukrainą, kad panaudotų šią tragediją savo naudai. Šios pastangos yra siejamos su Kremliaus bandymais „pateisinti invaziją į Ukrainą“ ir pateikti tai kaip „egzistencinę grėsmę Rusijai“, teigia JAV Karo studijų institutas (ISW).

(13)
(2)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: