Danguje užfiksuotas naujas Kinijos žvalgybinis lėktuvas: štai kuo jis ypatingas (Foto)  ()

Kinijos socialinėje žiniasklaidoje pasirodė naujausio Kinijos žvalgybinio lėktuvo „KJ-600“ nuotraukos, rašo defence-blog.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2024 m. kovą išplitusiose nuotraukose matyti bazinis Liaudies išlaisvinimo armijos karinio jūrų laivyno (PLAN) lėktuvo „KJ-600“ dizainas, jo pilka spalvinė gama ir bruožai, primenantys JAV karinio jūrų laivyno lėktuvą „E-2 Hawkeye“.

„KJ-600“, kurį sukūrė „Xi'an Aircraft Company“, skrydžių bandymus pradėjo 2020 m. rudenį. Dviejų turbopropelerinių variklių varomas orlaivis pasižymi erdviu fiuzeliažu, kuriame telpa 4–6 asmenų įgula, o virš fiuzeliažo įrengtas didelis radiolokacinis kupolas.

Jo požymiai: aukšta tiesių sparnų konfigūracija, keturbriaunė uodegos plokštuma, triratė važiuoklė ir nemažas kupolas, įtariama, skirtas AESA tipo radiolokacinei sistemai.

Nepaisant vykdomų skrydžio bandymų, nėra vizualiai patvirtinta, kad būtų bandomas „KJ-600“ paleidimas katapulta.

Vis dėlto kadangi prototipo skrydžio bandymai vyksta, o programa gali artėti prie mažos apimties pradinės gamybos, atrodo, kad „KJ-600“ integravimas į lėktuvnešio operacijas yra neišvengiamas.

 

Palydovinių vaizdų analizė rodo, kad „KJ-600“ sparnų plotis yra 24,4 m, o ilgis – 18,4 m, o tai atitinka kompaktiško lėktuvo, naudojamo lėktuvnešyje, konstrukcijos lūkesčius.

 

2023 m. pabaigoje pranešimuose buvo skelbiama, kad bus atliekami „intensyvūs bandymai“, kuriuose dalyvaus bent 4–6 šio lėktuvo modelio prototipai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(3)
(6)
(-3)

Komentarai ()