Švedija perka daug labai svarbių karo mašinų. Ateityje tai gali būti gyvybiškai svarbūs pajėgumai  ()

Rusijos grėsmė dabar yra labai aiški ir nepaneigiama. Taigi, Vakarų šalys ginkluojasi ir perka svarbius įrankius savo karinėms pajėgoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Švedija už 35 milijonus eurų perka devynis vokiškus savaeigius pontoninius tiltus M3. Tai – jau trečias Švedijos M3 užsakymas, nors pirmieji užsakyti tiltai dar net nepristatyti. Pirmoji sutartis pasirašyta 2022 m. Pirmieji M3 Švediją turi pasiekti šį rudenį, o iki 2027 m. iš viso turi būti pristatytos 25 tokios mašinos. Turėti kelis tokius tiltus yra gerai, nes jie gali būt jungiami į įvairias stacionarias ar plaukiančias konfigūracijas.

Savaeigį tiltą M3 sukūrė vokiečių įmonė „Eisenwerke Kaiserslautern“, tačiau šiuo metu jį gamina amerikiečių koncernas GDELS. M3 sausumoje juda kaip sunkvežimis – turi 298 kW dyzelinį variklį, įsibėgėja iki 80 km/val. Vandenyje M3 gali įsibėgėti iki 14 km/val. Įgulą sudaro du žmonės. Bet, aišku, perkėlinėjant tankus ir kitą techniką dalyvauja daugiau žmonių, reikalingų techninei operacijos priežiūrai.

Vandenyje M3 galima naudotis dviem būdais. Galima sujungti keturias tokio tipo mašinas ir sukurti keltą, galintį plukdyti net ir pagrindinius kovos tankus. Reikia per upę perkelti du „Leopard 2“? Keturių M3 keltas yra įrankis tam atlikti.

M3 taip pat gali sudaryti ilgą pontoninį tiltą. 100 metrų tilto statyba trunka tik apie 15 minučių, bet tam reikia nemažai M3 segmentų. Būtent dėl to tokios mašinos įprastai užsakomos dideliais kiekiais. 2016 metais Lenkijoje vykusių pratybų metu 8 britų ir 22 vokiečių M3 savaeigiai tiltai suformavo 350 m ilgio pontoninį tiltą, kurio surinkimas truko vos 35 minutes.

 

M3 karo zonoje pirmą kartą pasirodė 2003 m. Irake. Ten juos naudojo Jungtinė Karalystė. Tarp M3 naudotojų taip pat yra ir Vokietija, Indonezija, Taivanas, Singapūras, Pietų Korėja, Latvija ir, dabar, Švedija. Ateityje bus ir Ukraina.

Švedija turi daugybę upių ir upelių. Natūralūs vandens telkiniai gali labai padėti gynyboje, nes jie tarnauja kaip natūralios užtvaros. Bet tiltai dažnai yra pirminiai priešo taikiniai. Taigi, mobilūs tiltai Švedijai yra labai reikalingi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()