„Pavyko išvengti mūšio net 25 mėnesius.“ Ką susprogdino rusai. „Forbes“ skelbia ekstremalią situaciją (Video)  ()

Pilotui pavyko katapultuotis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-30 „Pavyko išvengti mūšio net 25 mėnesius.“ Ką susprogdino rusai. „Forbes“ skelbia ekstremalią situaciją (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pajėgos yra ginkluotos tik keliomis dešimtimis lėktuvų „Su-27“, iš kurių vienas buvo numuštas prieš dvi dienas.

Šiems priešo lėktuvams pavyko išvengti kovos 25 mėnesius. Sevastopolio srityje „Su-27“ užsidegė ir nukrito į Juodąją jūrą, tačiau pilotui pavyko katapultuotis.

Forbes“ žurnalistai praneša, kad numuštas „Su-27“ priklauso 38-ajam aviacijos pulkui, įsikūrusiam Belbeko oro bazėje netoli Sevastopolio. Ilgą laiką tokio tipo orlaivių nepavykdavo numušti, tačiau šią savaitę priešas neteko dviejų „Su-27“, kurių Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgose yra tik iki 20 vienetų.

[Vokietija+Kuponas!] Bent 100€ pigiau nei Lietuvoje. Naujausias rinkos lyderio 3D spausdintuvas, žavintis apžvalgininkus - „nuostabus! Išėmei iš dėžės ir naudojiesi“ (Video, „Creality K1C“)
2651 2

Puiki kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Naujausias vieno garsiausių gamintojų 3D spausdintuvų

Išsamiau

Kovo 24-osios naktį Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo masinį puolimą prieš Rusijos Juodosios jūros laivyno karinius objektus Kryme. Buvo užpulti ne tik laivai Sevastopolio įlankoje, bet ir lėktuvai Belbeko oro bazėje. Iš viso ukrainiečiai į priešą paleido iki 40 raketų „Storm Shadow“ ir „Neptune“.

 

Tada buvo sunaikintas mažiausiai vienas lėktuvas „Su-27“, o dar du galėjo būti apgadinti. Rusijos Federacija ilgą laiką kare prieš Ukrainą naudojo naikintuvus „Su-30/34/35“, o „Su-27“ liko nuošalyje.

Paskutinės žinios apie „Su-27“ datuojamos 2023 metų kovą, kai Rusijos naikintuvas užpylė kurą ant amerikiečių žvalgybinio drono „Reaper“. Dėl to jis nukrito Juodojoje jūroje, o naikintuvas saugiai nusileido Belbeko oro bazėje.

 

Gali būti, kad 38-asis pulkas naudojo „Su-27“, kad patruliuotų danguje virš Sevastopolio. Jis taip pat dalyvavo atremiant raketų atakas prieš Rusijos karinius objektus Kryme. Tačiau patys rusai danguje virš Sevastopolio numušė „Su-27“.

Rusijos Federacijos arsenale yra tik apie 40 tokių lėktuvų, tačiau dauguma jų nebeveikia, nes orlaiviai buvo smarkiai aprūdyję. Skrendančių gali būti tik 20 naikintuvų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(1)
(63)

Komentarai ()