„Jie frontą pasieks per vėlai.“ Šokiruojanti žinia iš Ukrainos. Laikas baigėsi  ()

2024-ųjų vasarą Ukrainos kariuomenė turėtų būti sustiprinta pirmaisiais F-16.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2024-ųjų vasarą Ukrainos kariuomenė turėtų būti sustiprinta pirmaisiais naikintuvais F-16. Nors tai mašinos, turinčios daug didesnes galimybes nei posovietiniai orlaiviai, kai kurie Ukrainos kariuomenės pareigūnai atšaldo emocijas dėl jų perdavimo. Kariškių teigimu, lėktuvas yra „netinkamas“ dabartinei konflikto stadijai.

Ukrainos pilotai, dalyvaujantys treniruotėse F-16, apie šiuos amerikiečių naikintuvus kalba tik gerai. Tačiau kai kurie ekspertai įspėja, jog tai įranga, kuri gali kelti problemų, pvz., dėl techninės pagalbos ir aptarnavimo. Dabar iškyla dar viena problema. Tai F-16 perkėlimo laikas.

Ar F-16 Ukrainą pasieks per vėlai?

Politico“ paskelbė straipsnį su „aukšto rango“ Ukrainos gynybos ministerijos Žvalgybos valdybos atstovų pareiškimais. Pareigūnai žino apie puikias F-16 galimybes, tačiau mano, kad naikintuvai frontą pasieks per vėlai.

„Dažnai mes tiesiog negauname ginklų sistemų, kai jų reikia. Jos atsiranda, kai nebėra aktualios. Kiekvienas ginklas turi savo panaudojimo momentą. F-16 reikėjo 2023 m.“, – anonimiškai sakė vienas iš pareigūnų, kurį cituoja „Politico“. 

 

Ukrainiečiai, kurių pareiškimus cituoja minėtas leidinys, priduria, kad didžiausius nuostolius rusams pavyko padaryti naudojant vakarietišką ginkluotę ir netikėtumo elementą. Juose minimos Didžiosios Britanijos ir JAV pirmosiomis karo savaitėmis atgabentos prieštankinės raketos, kurios, jų nuomone, padėjo išgelbėti Kyjivą, arba HIMARS sistemos, kurios 2022 m. lapkritį buvo labai efektyviai panaudotos netoli Chersono. Mėnesius skelbta žinia apie F-16 perdavimą, bet be rezultatų, lėmė, kad rusai sugebėjo pasiruošti, pavyzdžiui, atlikdami išsamias analizes ir nurodę vietas, kuriose būtų galima dislokuoti papildomas oro gynybos sistemas.

 

NATO šalys, formuojančios koaliciją paremti naikintuvais F-16 Ukrainą, pareiškė, kad į frontą išsiųs kelias dešimtis lėktuvų. Pirmieji pristatymai turėtų įvykti šią vasarą. Tačiau „New York Times“ gavo informacijos, jog iš pradžių bus tik šeši F-16.

F-16 yra populiariausias kovinis lėktuvas pasaulyje, gaminamas „Lockheed Martin“. Jis yra beveik 15 m ilgio ir gali išvystyti iki 2 machų greitį (virš 2100 km/h).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(2)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()