JAV pasiruošusios karui. Surado silpnąją Kinijos vietą  ()

Eksperto teigimu, be pajėgių branduolinių povandeninių laivų Kinijos laivynas „liks regioniniu laivynu“.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Fugg (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/illustrations/ai-generated-submarine-sea-arctic-8592882/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV pasiruošusios karui. Surado silpnąją Kinijos vietą.

Kinijai nepavyko sukurti povandeninių laivų, galinčių konkuruoti su Jungtinių Valstijų laivynu. Tai gali sukelti didelių problemų būsimame kare. Daugelis analitikų mano, kad karas gali prasidėti, jei įtampa ir toliau didės.

Praėjusiais metais JAV karinio jūrų laivyno institutas paskelbė Mike'o Sweeney esė, kurioje teigiama, kad „povandeniniai laivai bus pagrindinis veiksnys kare su Kinija“.

Kaip ir galima tikėtis, esė rodo, kad povandeninis laivas, o ne lėktuvnešis, bus svarbiausias ateities karinis laivas.

Jei povandeniniai laivai iš tikrųjų būtų tokie reikšmingi, JAV tai būtų naudinga, nes Kinijai nepavyko sukurti povandeninių laivų, galinčių konkuruoti su Amerikos povandeniniais laivais.

Kinija ruošiasi

Miesto žvėriukas! Modernus dizainas, ultra lengvas, smagiai valdomas, galingas ir greitas. Išbandėme neregėtą el. dviratį (Video, Foto, „Engwe P20“ apžvalga)
8324 4

„Engwe P20“ - ką tik pristatytas el. dviratis. Toks, kokio šis gamintojas dar niekada nėra pristatęs. Modernaus dizaino, ultra lengvas, galingas, greitas, ypatingai smagiai valdomas, kompaktiškai sulankstomas, puikūs techniniai sprendimai. Ar viskas taip tobula? Na, šis dviratis skirtas tikrai ne kiekvienam.

Išsamiau

Sweeney sako, kad Kinijoje vyksta vienas ambicingiausių laivų statybos ciklų pasaulio istorijoje. Tačiau, nepaisant savo masto ir sėkmės, Kinijos laivynui nepavyko pagaminti aukštos kokybės branduolinių povandeninių laivų.

Jungtinėms Valstijoms (ir sovietams) prieš kelis dešimtmečius pavyko sukurti sudėtingą garso slopinimo technologiją.

„Kinijos Yin klasės SSBN triukšmo lygis panašus į sovietinių SSBN, kurie pirmą kartą buvo išleisti į jūrą daugiau nei prieš keturis dešimtmečius“, – rašė Sweeney.

 

Vadinasi, be pajėgių branduolinių povandeninių laivų, Sweeney teigimu, Kinijos laivynas „liks regioniniu laivynu“.

Tiesa, Kinija turi pajėgumų mesti iššūkį JAV viršenybei siaurai apibrėžtoje „Ramiojo vandenyno vakarinėje dalyje“, tačiau tai „neprilygsta pasauliniam JAV karinio jūrų laivyno pranašumui“.

Norėdama konkuruoti su Jungtinėmis Valstijomis pasauliniu mastu, „Kinijai reikėtų išplėsti savo ekspedicines operacijas, o svarbiausia būtų gerokai patobulinti povandeninio karo pajėgumus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(2)
(8)

Komentarai ()