„Smūgis beveik neišvengiamas...“ Naujas karas? Ką grėsmingo skelbia JAV  (2)

Žurnalistų teigimu, Teheranui panaudojus didelio tikslumo raketas galimas išpuolis. Jeruzalė pagrasino Iranui, kad jei jis smogs Izraelio teritorijai, bus atsakas.


Irano kariai
Irano kariai
© Fars Media Corporation (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Islamic_Republic_of_Iran_Army_Day,_2022,_Hamedan_%2812%29.jpgedia.org/wiki/File:IRGC_Ground_New_Equipment_2021_%2809%29.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV ir jų sąjungininkai mano, kad Iranas artimiausiomis dienomis gali atakuoti karinius ir vyriausybės objektus Izraelyje. Tai reikštų besitęsiančio konflikto Artimuosiuose Rytuose išplėtimą. Tai praneša „Bloomberg“, remdamasis savo šaltiniais.

JAV padeda Izraeliui ir dalinasi žvalgybos vertinimais. Izraelis savo sąjungininkams teigia, kad tikisi šios atakos prieš pradėdamas naują sausumos puolimą prieš „Hamas“ Gazos Ruože.

Išskirtinis pasiūlymas elektronikos mėgėjams, auto diagnostikai ir meistrams - bent 10 kartų pigiau nei Lietuvoje skaitmeninis osciloskopas + signalo generatorius (Video, „Hantek DSO2D15“)
5243 5

Bent 10 kartų pigiau nei Lietuvoje!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Greitas ir saugus pristatymas

Super funkcionalumas

Išsamiau

Iranas grasino smogti Izraeliui, keršydamas už praėjusią savaitę įvykdytą išpuolį prieš diplomatinį kompleksą Damaske, Sirijoje. Dėl šio incidento žuvo aukšto rango Irano kariuomenės pareigūnai. Pats Izraelis tiesiogiai neprisiėmė atsakomybės.

Izraelio pareigūnai sutinka su sąjungininkų nuomone. Jeruzalė pagrasino Iranui, kad jei jis smogs Izraelio teritorijai, bus atsakomasis išpuolis.

Žurnalistų teigimu, užsienio diplomatinės atstovybės jau ruošiasi galimiems smūgiams, rengia evakuacijos planus. Tačiau šaltinis Izraelio vyriausybėje žurnalistams sakė nežinantis apie pasirengimą nedelsiant evakuoti diplomatus.

 

JAV prezidento Joe Bideno administracija taip pat aiškiai pasakė, kad yra pasirengusi paremti Izraelį Irano ar jo įgaliotinių atakos atveju.

„Kaip sakiau ministrui pirmininkui Netanyahu, mūsų įsipareigojimas užtikrinti Izraelio saugumą nuo šių Irano ir jo įgaliotinių grėsmių yra tvirtas“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(1)
(13)

Komentarai (2)