JAV galios simbolis. Prarado variklį... Unikalus CNN reportažas (Video)  ()

Per daug valandų trukusį skrydį sugedo vienas iš variklių, tačiau įgula sėkmingai atliko užduotį netoli Rusijos Federacijos, Kinijos, Korėjos ir Japonijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Strateginis bombonešis B-52 „Stratofortress“ yra Amerikos kariuomenės galios simbolis. CNN žurnalistai misijos metu aplankė vieną iš šių lėktuvų.

Žurnalistai parodė B-52 iš vidaus per operaciją Rytų Kinijos jūros pakraštyje.

33 valandas trukusio skrydžio metu viename iš bombonešio variklių pakilo alyvos slėgis. Pažymima, kad tai ne pirmas kartas, kai įgula skrydžio metu susiduria su problemomis. Anksčiau susidurta su ryšio problemomis, todėl įgula turėjo atlikti tikslius degalų skaičiavimus 20 000 ir daugiau km kelionėje iš Luizianos į Japoniją ir atgal.

Bombonešį pilotavo kapitonas Jeananas Andrewsas ir kapitonas Tramaine'as Barnettas. Po 14 valandų skrydžio ir beveik 11 000 km kelionės pilotai nusprendė išjungti probleminį variklį.

Misijoje dalyvavo du B-52 „Stratofortresses“. Pirmasis nusileido Japonijoje, o antrasis su žurnalistais tęsė kelionę septyniais iš aštuonių jo variklių. Šis lėktuvas buvo pastatytas 1961 m., įgulos nariai yra 10 metų jaunesni už lėktuvą.

Žurnalistai variklio problemą vadina priminimu, kad JAV kariuomenė remiasi B-52, kuris pirmą kartą pakilo į orą šeštajame dešimtmetyje. Tai pagrindinis JAV oro pajėgų strateginis bombonešis.

 

Skrydis prasidėjo iš JAV žemyninės dalies į Aleutų salas Aliaskoje, toliau tęsėsi netoli rytinės Rusijos Federacijos pakrantės ir žemyn prie Kinijos bei Šiaurės Korėjos iki pat Pietų Korėjos. Tam tikrose skrydžio atkarpose B-52 lydėjo naikintuvai.

„Mes ne tik esame viena iš labiausiai matomų ir lanksčių branduolinės triados grandžių, bet ir tai labai paprastas būdas oro pajėgoms ir JAV nuraminti savo sąjungininkus“, – sakė misijoje dalyvavęs ginklų sistemų karininkas kapitonas Beau Kane'as.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(1)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: