„20:1.“ Kaip tai nutiko  ()

Rusijos taktika buvo beprasmiška ir chaotiška.



© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=771097131870034&set=pb.100069092624537.-2207520000

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos pajėgos sėkmingai „triuškino“ rusus mūšyje dėl Avdijivkos, kol agresoriaus pranašumas artilerijoje pasiekė 20:1 santykį. Amerikiečių kariuomenės veteranas, dabar Ukrainos ginkluotosiose pajėgose kariaujantis šaukiniu „Džeki“ karys,  apie tai pasakojo „Business Insider“.

Anot jo, likus kelioms savaitėms iki Ukrainos karių išėjimo iš miesto, Ukraina „triuškino priešą Avdijivkoje“. Ir nepaisant to, kad rusų nuostoliai viršijo ukrainiečių, gynėjai turėjo palikti miestą dėl amunicijos trūkumo.

[Vokietija!] Tik 29€ už kampinį šlifuoklį. Būtinas daiktas meistraujantiems. Ribotas kiekis
5031 1

Puiki kaina!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Gera kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Aš manau, kad Rusijos amunicijos, kuri skrido mūsų kryptimi, santykis buvo 20 prieš vieną“, – prisimena amerikietis, tarnaujantis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 3-iojoje puolimo brigadoje.

„Džeki“ sutiko su Baltųjų rūmų vertinimu, kuris vasarį teigė, kad Ukraina prarado Avdijivką būtent dėl ​​to, kad Kongrese buvo užblokuotas Amerikos pagalbos paketas. Pasak kovotojo, jo ginklo broliai yra įpratę kovoti su resursų stygiumi, nes Vakarų pagalba per visą karą atkeliaudavo pavėluodama, tačiau pastaruoju metu padėtis gerokai pablogėjo.

 

Amerikietis sakė, kad per visą karą Rusija žmonių ir ginklų skaičiumi lenkė Ukrainą, tačiau ukrainiečiai šį pranašumą atsvėrė geresniu karių rengimu ir protingais vadovybės taktiniais sprendimais. Anot jo, Rusijos taktika Avdijivkoje buvo beprasmiška ir chaotiška, agresorius daug klysdavo, o tai sumenkina jo kiekybinį pranašumą.

„Mes tikrai neprarandame tiek vaikinų, kiek praranda rusai. Galiu tai užtikrinti“, – teigė „Džeki“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(100)
(1)
(99)

Komentarai ()

Susijusios žymos: