Nelaukta, bet labai gera žinia. Lenkija dar gali padėti (Video)  ()

Ukrainai reikia daugiau oro gynybos sistemų. Lenkija pasistengs padėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkija Ukrainai jau perdavė nemažai sovietinių oro gynybos sistemų ir raketų joms. Tačiau susitikęs su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda leido suprasti, kad Lenkija vis dar turi atsargų, kurias galėtų skirti Ukrainai.

„Yra sovietmečio raketų, kurios šiuo metu yra Lenkijos atsargose. Kalbėjomės apie jų perdavimą Ukrainos priešraketinei gynybai stiprinti. Tai darysiu ir toliau. Apie tai kalbėsiu su krašto apsaugos ministru“, – sakė prezidentas Duda.

Lenkija Ukrainai jau perdavė įvairių oro gynybos ginklų. Pavyzdžiui, daug lenkiškų nuo peties paleidžiamų „Piorun“, automatinių patrankų ZU-23-2CP, savaeigių ZSU-23-4 „Šilka“, trumpo nuotolio „Osa“ ir S-125 „Newa SC“. Lenkija iš tikrųjų padarė daug, kad padėtų Ukrainai apginti savo dangų, todėl stebina tai, kad Lenkija dar turi ko duoti.

[Iš Lenkijos] „Engwe“ švenčia savo 10-ąjį gimtadienį! Su kuponais mažiausios kainos istorijoje ir el. dviračiai dovanų!
4410

Tokie išpardavimai būna tik kartą per dešimtmetį. Ir „Engwe“ kompanija švęsdama savo veiklos jubiliejinį gimtadienį paruošė beprotiškų pasiūlymų.

Išsamiau

Ukraina labiausiai prašo „Patriot“ sistemų, kurių Europoje turėtų būti apie šimtas. Ukraina prašo 7-25 ir kiek įmanoma daugiau raketų. Bet Ukraina šiuo atžvilgiu nėra išranki. Senos sovietinės sistemos negali nugalėti hipergarsinių ar balistinių raketų, bet dronus ir įprasto greičio sparnuotasias raketas muša gerai.

 

Prieš kelias dienas internete pasirodė įrašai, kuriuose matyti, kad S-125 „Newa SC“ sistemos iš Lenkijos gina Odesos dangų. „Newa SC“ yra senamadiškas daiktas, bet muša 25 km atstumu ir iki 18 km aukštyje skrendančius taikinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(49)
(0)
(49)

Komentarai ()