Pasaulis reaguoja. „Pasitikėjimas žlunga tiesiog akyse.“ Du pavojaus signalai Vašingtonui  ()

Įtampa pasaulyje auga.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=745853467727734&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV, įsitraukusios į rinkimų lenktynes, visiškai nutraukė karinę pagalbą Ukrainai, kuri jau dvejus metus kovoja su Rusijos agresija. Tokia Vašingtono pozicija kenkia ne tik Ukrainai, bet ir jų pačių įvaizdžiui. Sąjungininkai ir partneriai ėmė nebepasitikėti Amerika.

Tai teigiama leidinio „Defence Express“ analitiniame straipsnyje.

Nuskambėjo du labai nerimą keliantys pavojaus signalai JAV. Pirmasis – tai ES vyriausiojo įgaliotinio užsienio reikalams ir saugumo politikai Josepo Borrellio kalba Europos forume. Jis pareiškė, kad prieš 75 metus Europoje sukurta saugumo sistema griūva mūsų akyse, o Jungtinės Valstijos nebėra jos saugumo garantas.

[Vokietija] Nerealus pasiūlymas! Tik 123€ už portabilų Android projektorių: iki 4K, WiFi6, BT5.2, 10W garsiakalbiai ir kt. („SkyEcho FreeONE“)
4448 1

Fantastiškai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

Antrasis raginimas nuskambėjo balandžio 11 d. Kongrese. Jis susijęs su sensacinga Japonijos ministro pirmininko Fumio Kišidos kalba, kurioje jis perspėjo Ameriką dėl Donaldo Trumpo propaguojamos izoliacionizmo politikos.

Premjeras aiškiai susiejo karą Ukrainoje su Indijos ir Ramiojo vandenyno regiono saugumu, sakydamas, kad be aiškios Amerikos pozicijos padėtis gali tapti kritinė.

Įtampa Indostano ir Ramiojo vandenyno regione sparčiai didėja. Kinija ir jos sąjungininkė Šiaurės Korėja labai atidžiai stebi Rusijos karą prieš Ukrainą, pačios skaičiuodamos tokių „specialiųjų operacijų“ pasekmes. Po dvejų metų karo Rusija nebuvo nugalėta, sankcijų poveikis nebuvo toks pražūtingas, kaip manyta, o Vakarų parama Ukrainai mažėja. Tai tik stiprina potencialių agresorių visame pasaulyje apetitą ir ryžtą.

 

Taivanas, Pietų Korėja, Japonija, ES ir kitos JAV sąjungininkės pamatė Vašingtono nepatikimumą Ukrainos istorijoje. Pasitikėjimas žlunga tiesiog akyse, teigia Dialog.ua.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(151)
(1)
(150)

Komentarai ()