„To nebūtų nutikę, jei aš būčiau prezidentas.“ Trumpas sieks atkurti JAV galią  ()

Jis sakė, kad Amerika „meldžiasi už Izraelį“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-15 „To nebūtų nutikę, jei aš būčiau prezidentas.“ Trumpas sieks atkurti JAV galią  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs JAV prezidentas ir respublikonų partijos kandidatas artėjančiuose rinkimuose Donaldas Trumpas pareiškė, kad Irano puolimas prieš Izraelį nebūtų įvykęs, jei jis būtų dabartinis prezidentas. D. Trumpo žodžius cituoja „The Hill“.

Respublikonų partijos kandidatas savo pastabas išsakė kampanijos renginyje netrukus po Irano atakos pradžios. Eksprezidento teigimu, Iranas išdrįso pulti Izraelį dėl dabartinio JAV „silpnumo“.

„Noriu pasakyti, lai Dievas palaimina Izraelio žmones – dabar jie puolami. Taip yra todėl, kad parodėme didelį silpnumą. Tas didžiulis silpnumas yra neįtikėtinas ir to nebūtų nutikę, jei būtume valdžioje“, – sakė D. Trumpas.

Jis sakė, kad Amerika „meldžiasi už Izraelį“ ir pažadėjo „atgaivinti Amerikos galią“ užsienyje ir JAV.

Pastarosiomis dienomis Izraelis ir JAV ruošėsi Irano puolimui, jam reaguojant į ataką Irano konsulatui Sirijoje, dėl kurios iraniečiai kaltina izraeliečius. 

 

Remiantis naujausiu Izraelio gynybos pajėgų pareiškimu, Iranas per didžiulę ataką balandžio 13 d. į Izraelį paleido maždaug 350 raketų ir bepiločių orlaivių, kuriuose iš viso buvo 60 tonų sprogmenų. IDF atstovas kontradmirolas Danielis Hagari sakė, kad ataka galėjo padaryti milžinišką žalą. Tačiau tik kelios Irano raketos prasiskverbė į Izraelio teritoriją.

IDF teigė numušę 99% Irano raketų ir bepiločių orlaivių.

Partneriai taip pat padėjo atremti Izraelio ataką. Visų pirma, CNN duomenimis, JAV perėmė daugiau nei 70 dronų ir tris balistines raketas, kurias Iranas naudojo atakuodamas Izraelį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(9)
(-3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()