„Jiems greitai nebeliks tankų.“ Milžiniški nuostoliai fronte. „Tai paskutinė galimybė atakai“  (2)

Rusijos ginklų pramonė per metus gali pagaminti 600 naujų tankų. Tai yra tikrai daug.



© Silar (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:View_of_an_exploded_T_72_tank.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karo pramonė dirba viršvalandžius, kad palaikytų kruviną karą prieš Ukrainą. Raketų nuolaužos rodo, kad naudojami nauji ginklai, nes atsargų jau tikriausiai nebėra. Be to, ir tankų situacija prastėja.

„Forbes“ apskaičiavo, kad Rusija tankų ir kovinių mašinų atsargų turi tik iki 2025 metų vidurio. Kasmet Rusijos gamyklas turėtų palikti 500-600 tankų ir apie 1000 pėstininkų kovos mašinų, bet ir šie įspūdingi skaičiai nepadengia metinių Rusijos nuostolių Ukrainoje.

Beje, sunku vertinti tų gamybos tempų realistiškumą. Tikėtina, kad į tą skaičių įeina ir iš ilgalaikio saugojimo aikštelių imami ir iš pagrindų atnaujinami tankai. Be to, gamybos tempas gali kristi, jei Ukrainos atakos prieš Rusijos pramonės objektus bus sėkmingos. Galiausiai, prarandami ne tik tankai, bet ir tankistai. Rusija tikrai norėtų išsaugoti ir tvirtas tankų pajėgas savo teritorijoje, todėl ne viskas gali būti siunčiama į Ukrainą.

[EU+Kuponai] „Outdoor Riding Sale“! Net iki 500€ pigiau nei Lietuvoje el. paspirtukai ir el. dviračiai - ribotas kiekis
3577 4

„Outdoor Riding Sale“ išpardavimas!

Specialūs kuponai

Iš Europos sandėlių

1 metų garantijos

1) „Kukirin M4“ - 500W, 48V 12,5Ah el. paspirtukas

2) „JOYOR S5“ (ABE) - 500W, 48V 13Ah el. paspirtukas

3) „PVY Z20 Pro“ - 500W sulankstomas el. dviratis

4) „FAFREES F20 Pro“ - sulankstomas 250W el. dviratis

Išsamiau

Tuo pačiu, rusų karių skaičius Ukrainoje didėja, bet jie neturi pakankamai šarvuotos paramos. „Dabar Rusijos kariuomenė yra 15 procentų didesnė nei invazijos pradžioje. Per pastaruosius metus Rusija padidino savo karių skaičių fronto linijoje nuo 360 000 iki 470 000“, – rašoma straipsnyje.

„Forbes“ cituojami pranešimai rodo, kad Rusijos nuostolių lygis didėja ir gamybos tempas atsilieka nuo praradimų. Rusai dar turi daug senos technikos, bet ją reikia paruošti ir jos efektyvumas mūšio lauke yra prastas.

 

Šiuo klausimu estų analitikas ir karys Arturas Rehi „Twitter“ rašo, kad „Rusijos laikas eina į pabaigą“. Iki kitų metų vidurio Rusijos sandėliuose nebeliks tankų ir kovinių mašinų atsargų, o dabartinė gamyba nepadengs nuostolių. Rusija gali likti be būtinų šarvuotų mašinų.

Tai, kad Rusijai trūksta šarvuotos technikos jau yra matoma. Į šturmus jau siunčiami nešarvuoti sunkvežimiai „Ural“. Ukrainiečiai jau matė ir link jų apkasų atlekiančius rusų motociklus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(70)
(0)
(70)

Komentarai (2)