Milijardas žmonių pavojuje. NATO skambina pavojaus varpais  ()

„Ir kai kalbame apie agresiją, akivaizdu, kad galvojame apie Rusiją“, – pridūrė Maleterre.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© U.S. NAVY/Ron Stern (Public Domain) | https://garystockbridge617.getarchive.net/amp/media/this-conceptual-drawing-shows-the-new-virginia-class-attack-submarine-now-under-58deeb

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Milijardas žmonių pavojuje. NATO skambina pavojaus varpais. NATO viceadmirolas kalba apie povandeninio „hibridinio karo“ grėsmę.

Apie tai rašo „The Guardian“.

NATO sąjunginių jūros pajėgų vadavietės vado pavaduotojas viceadmirolas Didier Maleterre mano, kad povandeninė infrastruktūra neturi reikiamos apsaugos nuo Rusijos grėsmių.

Viceadmirolas paaiškino, kad povandeninių kabelių ir vamzdžių tinklas priklauso nuo energijos tiekimo ir ryšių tarp Europos ir Šiaurės Amerikos. Projektuojant ir statant šį povandeninių objektų tinklą, deja, nebuvo atsižvelgta į esamą situaciją pasaulyje ir jis negali atlaikyti Rusijos ir kitų NATO priešų vykdomo „hibridinio karo“.

[EU+Kuponai] „Outdoor Riding Sale“! Net iki 500€ pigiau nei Lietuvoje el. paspirtukai ir el. dviračiai - ribotas kiekis
3513 4

„Outdoor Riding Sale“ išpardavimas!

Specialūs kuponai

Iš Europos sandėlių

1 metų garantijos

1) „Kukirin M4“ - 500W, 48V 12,5Ah el. paspirtukas

2) „JOYOR S5“ (ABE) - 500W, 48V 13Ah el. paspirtukas

3) „PVY Z20 Pro“ - 500W sulankstomas el. dviratis

4) „FAFREES F20 Pro“ - sulankstomas 250W el. dviratis

Išsamiau

„Mes žinome, kad rusai išvystė daug hibridinės karybos po vandeniu, kad sutrikdytų Europos ekonomiką per kabelius, interneto kabelius, vamzdynus. Po vandeniu kyla grėsmė visai mūsų ekonomikai. Noriu pabrėžti, žinome, ką rusai sukūrė iki pat jų branduolinių povandeninių laivų. Todėl nesame naivūs ir dirbame kartu“, – pabrėžė Maleterre.

 

Viceadmirolas pakomentavo incidentus „Nord Stream“ 2022 metų rugsėjį ir „Balticconnector“ 2023 metų spalį.

„Nepaisant daugelio valstybių atliekamų išsamių tyrimų, abu atvejai tebėra neišspręsti, nors Suomija gruodį pareiškė, kad „viskas rodo“, jog Kinijos laivas savo inkaru tyčia sugadino „Balticconnector“.

Anot kariškio, geopolitinė situacija pastaraisiais metais labai pasikeitė, todėl didžioji dalis povandeninės infrastruktūros, kurią sukūrė privatus sektorius, yra itin pažeidžiama.

„Kompanijos nežinojo, kad toks hibridinis karas vystysis taip greitai. Virš 90 proc. interneto yra po vandeniu. Mūsų jungtys tarp JAV, Kanados, Europos, yra po vandeniu, todėl ten daug pažeidžiamumo. Tai labai svarbu, nes tai beveik 1 mlrd. NATO civilių liečiantis saugumo klausimas. Mes turime būti apsaugoti ir puikiai aprūpinti savo povandeninės infrastruktūros“, – sakė Maleterre.

 

NATO yra taip susirūpinęs povandeninės infrastruktūros saugumu, kad dabar vykdo naujo tam skirto centro steigimą Jungtinėje Karalystėje.

„Ir kai kalbame apie agresiją, akivaizdu, kad galvojame apie Rusiją“, – pridūrė Maleterre.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: