[ŽT] 2000 vnt. „Tiesiai į karščiausias fronto vietas“ (Foto)  ()

Ukrainos karinių technologijų klasterio „Brave1“ darbo dėka, ši sritis pradėta vystyti, o šiandien jau yra dešimtys technologinių sprendimų, kuriuos valstybė gali nupirkti kariuomenei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atvyko specialus Ukrainos užsakymas. Ukrainos kariuomenė gavo 2000 Ukrainos gamybos trumpojo nuotolio elektroninio karo (EW) prietaisų.

Tai pranešė Ukrainos Skaitmeninės transformacijos ministras Mychailo Fedorovas.

Anot jo, iki plataus masto karo Ukrainoje nebuvo plėtojama trumpojo nuotolio EW. Ukrainos karinių technologijų klasterio „Brave1“ darbo dėka, ši sritis pradėta vystyti, o šiandien jau yra dešimtys technologinių sprendimų, kuriuos valstybė gali nupirkti kariuomenei.

Trumpojo nuotolio EW apsaugo karius ir jų pozicijas, šarvuočius ir evakuacines transporto priemones. Elektroninio karo sistemos trukdo veikti Rusijos FPV bepiločiams dronams ir žvalgybiniams dronams. Tai dešimtys tūkstančių išgelbėtų gyvybių ir technikos.

 

„Generalinis štabas jau išdalijo didžiąją dalį nupirktų elektroninio karo sistemų ir išsiuntė tiesiai į karščiausias fronto vietas“, – rašo ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(173)
(5)
(168)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: