„Išvyko amžiams.“ Tai strateginis pralaimėjimas. Kas toliau (Video)  ()

Rusija išveda savo kariuomenę iš Karabacho.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„24 kanalo“ žurnalistė pranešė, kad Rusija išveda savo armiją iš Karabacho, o tada paklausė Petro Černiko, ar negresia, kad šie „taikdariai“ ir ten buvusi įranga bus perkelti į Ukrainą. Karo ekspertas atsakė teigiamai, tačiau paaiškino, kokias pasekmes šis įvykis turės Rusijai.

Petro Černiko interviu galima pažiūrėti „YouTube“ kanale.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas informaciją apie Rusijos armijos išvedimą iš Karabacho pakomentavo taip: „Taip ir bus, esu tuo daugiau nei tikras, bet jei karine prasme mums yra tam tikra grėsmė, nors aš nemanau, kad ji globali (jų ten nebuvo daug, iki 5 tūkst. kareivių ir pusantro šimto karinės technikos), bet tai yra strateginis Rusijos Federacijos pralaimėjimas geopolitiniame kontekste, nes buvo manoma, kad tai yra tas taškas, kur jie yra Pietų Kaukaze. Jei jie iš ten išvyko fiziškai, tai reiškia, kad jie tikrai iš ten išvyko amžiams“.

Žurnalistė pasiteiravo pašnekovo, kur tiksliai V. Putinas perkels karius iš Karabacho: į Afriką ar į Ukrainą.

 

Černiko atsakymas buvo aiškus ir nedviprasmiškas: „Ukraina svarbesnė už Afriką. Vyksta egzistencinis karas. Paskutiniuose interviu Putinas pabrėžė, kad „Kyjivas yra mūsų siela“, o Gundiajevas „velnių su sutanomis“ susirinkime taip pat pabrėžė, kad visa Ukraina yra „istorinės Rusijos žemės“. Mes niekada nepavargsime sakyti, kad arba mes juos, arba jie mus, ir tam jie naudos visus turimus įrankius“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(5)
(23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()