„Už 300 km. Antrasis pabėgo.“ Rusai bus pakraupę. Ką padarė Ukraina (Video)  ()

Lėktuvas buvo numuštas už 300 km nuo Ukrainos sienos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fantastiškas smūgis. Bombonešio Tu-22M3 numušimas Rusijos teritorijoje yra Ukrainos Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos (GUR) operacija. Lėktuvui buvo smogta už 300 km nuo Ukrainos sienos.

Apie tai pranešė „RBK Ukraina“, remdamasis šaltiniu Ukrainos gynybos pajėgose.

Kaip leidiniui sakė šaltinis, Tu-22M3 sunaikinimas buvo Ukrainos Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos operacija. Numušus bombonešį, kitas, skridęs iš paskos, apsisuko.

„Tai pirmasis strateginis bombonešis, kurį Ukraina sugebėjo sunaikinti skrydžio metu. Jis bombardavo Ukrainą“, – sakė šaltinis.

Šaltinis taip pat priduria, kad Tu-22M3 buvo atakuotas už 300 km nuo Ukrainos.

Bombonešio katastrofą patvirtino ir Rusijos Gynybos ministerija. Ji sako, kad Tu-22M3 sudužo „įvykdęs kovinę misiją ir grįždamas į namų aerodromą“. Be to, rusai teigia, kad evakuoti trys įgulos nariai, vyksta 1 piloto paieška.

Ukrainos sausumos pajėgų spaudos tarnyba pažymėjo, kad būtent šis karinis lėktuvas prieš kelias valandas paleido raketas į Ukrainą.

Vėliau tapo žinoma, kad Ukrainos pajėgoms pavyko sunaikinti priešo lėktuvą. Taip pirmą kartą karinių oro pajėgų priešlėktuvinių raketų daliniai, bendradarbiaudami su GUR, sunaikino tolimojo nuotolio strateginį bombonešį Tu-22M3 – raketų Ch-22 nešėją.

 

„Per šiandienos ataką dvi tokios raketos buvo sunaikintos pirmą kartą“, – sakė Ukrainos oro pajėgų vadas Mykola Oleščiukas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(94)
(0)
(94)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()