[ŽT] Rusų „pergalė“. Išvyti JAV kariai. Šalį perėmė Kremliaus pajėgos  (1)

JAV sutiko išvesti iš Nigerio daugiau nei tūkstantį savo karių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai įvyko po šalies gyventojų demonstracijų ir Nigerijos chuntos spaudimo.

Susitarimą dėl karių išvedimo pasiekė JAV valstybės sekretoriaus pavaduotojas Kurtas Campbellas ir chuntos ministras pirmininkas Ali Mahamanas Lamine Zeine.

Artimiausiomis dienomis JAV delegacija vyks į Nigerio sostinę Niamėjų, kad organizuotų ir atliktų tvarkingą karių išvedimą. Tai šeštadienį patvirtino ir Nigerijos valstybinė televizija „Tele Sahel“.

Situacija po perversmo Nigeryje

2023 m. liepos mėn. Nigeryje buvo įvykdytas karinis perversmas, kurio metu buvo nuverstas prezidentas Mohamedas Bazoumas.

Generolo Abdourahamane'o Tchiani vadovaujama chunta prancūzų karių „atsikratė“ 2023 metų gruodį, o šių metų kovo viduryje paskelbė, kad anuliuoja 2012 m. su JAV sudarytą saugumo paktą.

 

Amerikos pajėgos šalyje vykdė karines operacijas prieš džihadistus Sahelio regione.

Amerikiečiams pasitraukus, Nigeris bus dar viena Afrikos šalis, patekusi į Rusijos įtaką. Rusijos samdiniai jau yra Burkina Fase, Čade, Libijoje, Malyje, Mozambike, Centrinės Afrikos Respublikoje, Sudane ir Toge.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(150)
(-81)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)