„Gali nešti branduolinius ginklus“. Kas vyksta prie sienos?  ()

Rusija prie vienos NATO valstybės sienos dislokavo raketas, galinčias nešti branduolinį ginklą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-23 „Gali nešti branduolinius ginklus“. Kas vyksta prie sienos?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujojoje Leningrado karinėje apygardoje prie Suomijos sienos dabar yra ir raketų „Iskander-M“, kurios gali turėti branduolines galvutes, rašo „The Moscow Times“. Maksimalus tokių raketų skrydžio nuotolis yra apie 400–500 kilometrų.

Vasarį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas padalijo buvusią Rusijos Vakarų karinę apygardą į Leningrado ir Maskvos karines apygardas. „Iskander“ sistemos yra atskiroje raketų brigadoje, kuri tapo Leningrado karinės apygardos dalimi.

JAV Karo studijų institutas (ISW) vertina, kad Leningrado karinės apygardos atgimimas yra ženklas, kad Rusija ruošiasi konfliktui su NATO. Kita vertus, Putinui reikėjo bent kaip nors sureaguoti į tai, kad Suomija tapo NATO nare. Viena iš oficialių Rusijos karo prieš Ukrainą priežasčių buvo noras užkirsti kelią NATO plėtrai. Taigi, kai Suomija tapo NATO nare Rusijos visuomenei reikėjo prezidento reakcijos. Leningrado karinės apygardos sukūrimas ir „Iskander-M“ dislokavimas ten yra tokia reakcija.

 

Tai rodo ir rusų propagandos vingiai. Gruodį Rusijos propagandistas Sergejus Mardanas džiaugėsi, kad Leningrad karinės apygardos atkūrimas sukels siaubą Suomijoje. „Jau vien pavadinimas „Leningrado karinė apygarda“ suomiams sutraukia skrandį ir jie vemia iš siaubo. Rusijoje niekas nieko nepamiršo ir neatleido“, – Rusijos valstybinėje televizijoje komentavo Mardanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(39)
(-31)

Komentarai ()