„Liko paskutinis žingsnis.“ JAV ruošia grandiozinį smūgį Kinijai  (1)

Kinija brangiai sumokės, jei nepaklausys JAV ir nenutrauks ryšių su Rusija.


Vašingtonas rengia sankcijas Kinijos bankams
Vašingtonas rengia sankcijas Kinijos bankams
© Iecs (CC BY 3.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:FlagUSA_FlagPRC_crash.svg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vašingtonas rengia sankcijas, kuriomis grasinama visiškai pašalinti iš pasaulinės finansų sistemos kai kuriuos Kinijos bankus, kurie bendradarbiauja su Rusija, tvarko mokėjimus ir teikia paskolas. Liko paskutinis žingsnis, praneša amerikiečių leidinys „The Wall Street Journal“, remdamasis aukštais JAV pareigūnais.

Pasak jų, sankcijų bankams įvedimas yra eskalacijos variantas, jei Kinija nesuprastų žodinių perspėjimų ir ignoruotų diplomatiją. Vašingtonas pastaruoju metu aktyviai didina spaudimą Pekinui, perspėdamas, kad gali imtis veiksmų prieš bankus, kurie padeda tiekiant dvejopo naudojimo prekes. Tuo pat metu Kinija nėra pasirengusi aukoti savo interesų ir prekybos su Vakarais dėl Rusijos, teigia ekspertai.

[EU+Kuponai] „Earth Day Sale“! Įspūdingų kainų monstrinės energijos stotelės, saulės panelės, rinkinukai automobiliams, el. dviračiai, el. paspirtukai ir kt.
1622 2

„Earth Day Sale“ išpardavimas!

Specialūs kuponai

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

1) „FOSSiBOT F3600“ - monstrinė 3840Wh/3600W energijos stotelė

2) „FOSSiBOT F800“ - įspūdingos kainos 512Wh/800W energijos stotelė

3) „OUKITEL BP2000“ energijos stotelė + papildoma „BP2000“ baterija (2048Wh talpos) + viena „PV400“ saulės panelė (400W)

4)„BAYU“ - rinkinys automobilio savininkui + dovanų TWS ausinės „Sounarc Q1“

Išsamiau

„Tokios sankcijos dažnai lemia bankų žlugimą, paveikdamos visą jų klientų bazę, ir kelia ypatingą riziką Kinijai, kuri kovoja su didėjančiomis kreditavimo problemomis“, – pažymima medžiagoje.

Tai dar vienas sisteminis žingsnis, kuriuo siekiama blokuoti Rusijos ekonomiką, rašo rusų ekonomikos analitikas Anatolijus Nesmijanas. Pasak jo, Rusija gali bandyti sukurti apribojimų „apėjimą“, tačiau visa tai didina išlaidas ir komisinius.

„JAV tikslas – galiausiai privesti Rusijos užsienio prekybą iki nulinio pelningumo, kad iš Kremliaus būtų atimtas resursas. Sistemingumas reiškia ne gauti rezultatą čia ir tuoj pat, o pasiekti jį per reguliarumą ir pastovumą“, – pabrėžė jis.

 

Dalis problemos, su kuria susiduria JAV, yra ta, kad prekyba yra strateginė investicija ne tik Putinui, bet ir Xi Jinpingui, sakė Vašingtone dirbantis aukšto rango Europos diplomatas. Abu vyrai, kurie buvo susitikę dešimtis kartų, prieš karą Ukrainoje ne vienerius metus klojo pamatus glaudesniems prekybos ryšiams, be kita ko, skatindami daugiau prekiauti rubliais ir juaniais, kad apsaugotų savo ekonomikas nuo Vakarų sankcijų, sakė pareigūnas. 

„Nemanau, kad Putinas būtų išdrįsęs pradėti konfliktą, jei nebūtų supratęs, kad kinai suteiks jam technologinę paramą“, – sakė diplomatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(0)
(36)

Komentarai (1)