Mūšiai dėl Časiv Jaro. „Po pusę tonos sprogmenų...“ Puola Rusijos pajėgos. Kas vyksta mieste  ()

Jei rusai užims pozicijas ant kalvos netoli Časiv Jaro, trys dideli Donbaso miestai bus ranka pasiekiami.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-24 Mūšiai dėl Časiv Jaro. „Po pusę tonos sprogmenų...“ Puola Rusijos pajėgos. Kas vyksta mieste  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pajėgos smogė į Časiv Jarą aviacinėmis bombomis, kurių kiekvienoje yra po pusę tonos sprogmenų. Viena bomba gali sugriauti namą, pažymėjo amerikiečių žurnalistai.

Tuo tarpu Ukrainos pajėgų kariai laikosi savo pozicijų ir laukia ginkluotės, kuri turėtų atkeliauti iš JAV. Padėtį mieste, esančiame į rytus nuo Bachmuto, aprašė „The Wall Street Journal“.

WSJ straipsnyje paaiškinta, kodėl Kremliui svarbu užimti miestą į vakarus nuo Bachmuto: jis bus naudojamas tolesniems puolimo veiksmams 2024 metų vasarą. Galimos puolimo kryptis – vakarinėje Donecko srities dalyje esantys miestai.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Aumuliatoriniai genėtuvai, fantastiški akiniai dronų valdytojams, PC, žaidimų kėdės su masažo funkcija ir galingi impulsiniai suktukai (Video)
3166 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-04-30/2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „VIOLEWORKS“ - 21V genėtuvas, su 2 baterijomis, įkrovikliu

2) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, su baterija ir įkrovikliu

3) „Eachine EV800D“ - 5.8GHz, 40 kanalų FPV akiniai dronų valdytojams

4) „Ninkear N15 Air“ - nešiojamas PC, 16GB RAM, 512GB SSD, WIN 11

5) „MUSTOOL“ - 1600Nm, 6200RPM impulsinis suktuvas su dviem baterijomis ir įkrovikliu

6) „Douxlife GC-RC03“ - žaidimų kėdė su masažo funkcija

Išsamiau

WSJ žurnalistai kalbėjosi su „Achilo“ divizijos vadu Jurijumi Fedorenko. Anot vado, jei rusai įsitvirtins Časiv Jare, jie galės apšaudyti tris didžiausias netoliese esančias gyvenvietes.

„Jei priešas užims Časiv Jarą, jis galės atakuoti Družkivką, Kramatorską ir Kostiantynivką“, – sakė kariškis.

Rusus pavyksta sulaikyti, nors jie naudoja 10 kartų daugiau sviedinių nei ukrainiečiai. Gintis padeda ir reljefas. Į rytus nuo Časiv Jaro yra vandens kanalas, kurio Rusijos pajėgų daliniai negali kirsti.

 

WSJ rašo apie sunkumus su kuriais susiduria Ukrainos pajėgos. Kaip paaiškėjo, kovotojams trūksta amunicijos, vaistų, maisto, o sužeistųjų evakuoti nėra galimybės.

„Per šį laiką kariams kartais pritrūksta maisto, vandens ir vaistų. Atakos dronai persekioja transporto priemones, gabenančias karius ir atsargas į fronto liniją“, – rašė amerikiečių žurnalistai.

Ukrainos kariai papasakojo keletą detalių apie mūšius Časiv Jare. Pavyzdžiui, priešas puola ryte ir vakare, kai dronai „blogai mato“. Rusų tiek daug, kad jie užpildo ukrainiečių pozicijas ir tiesiog išstumia iš ten gynėjus.

 

Vienas iš karių sakė, kad iš 110 žmonių kuopos liko 35 – likusieji buvo sužeisti. Mieste vis dar yra 700 žmonių (iš 12 000), 100 iš jų nuolat atvyksta į humanitarinį centrą „išgerti arbatos, įsikrauti telefonų“.

WSJ straipsnyje daroma išvada, kad Ukrainos vadovybė netrukus turės pasirinkti, ar pasitraukti iš gyvenvietės, ar toliau ją laikyti žmonių praradimo kaina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(9)
(-7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()