„Tai yra akivaizdu. Jiems – isterija.“ Rusai to nesitikėjo. Bus daug reikalų  ()

Ukrainiečių politologo komentaras.


Olegas Saakjanas
Olegas Saakjanas
© Stop kadras|https://www.youtube.com/watch?v=QWGXYKETFIc

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-27 „Tai yra akivaizdu. Jiems – isterija.“ Rusai to nesitikėjo. Bus daug reikalų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos naratyvai, skirti amerikiečių auditorijai, sužlugo, ir karinė pagalba Ukrainai iš JAV buvo skirta.

Apie tai  „Tema su Mosejčuk“ interviu kalbėjo politologas Olegas Saakjanas. „Akivaizdu, kad rusus ištiko isterija. Situacija susiklostė ne pagal jų scenarijų. Rusai investavo didžiulius resursus, kad suveiktų du pagrindiniai naratyvai“, – sakė analitikas.

Pasak jo, rusai savo naratyvus kreipė tiek į respublikonų, tiek į demokratų partijų auditorijas Jungtinėse Amerikos Valstijose, ir jie turėjo paversti niekais paramą Ukrainai. „Leftistų demokratų auditorijai tai buvo grasinimai branduoliniu karu: „Neverta remti Ukrainos tik tam, kad paskui kiltų pasaulinis karas”. Daliai tos auditorijos toks dalykas suveikė. O respublikonams buvo sakoma: „Na, mes suprantame, kad rusai yra blogi. Bet ukrainiečiai irgi ne geresni. Rinkimų nedaro, popus muša, visur korupcija, ir apskritai ten nieko gero“. Ir panašiai kūrė ideologinę bazę“, – komentavo politologas.

[Vokietija] Tik 119€ ir tokios galimybės! Fantastiškas belaidis dulkių siurblys. Paskutiniai vienetai (Video, „Liectroux i7“)
3070 2

Nuostabiai žema kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Gausybė keičiamų antgalių, labai plačios panaudojimo galimybės

Puikių savybių modelis

Išsamiau

Ekspertas pabrėžė, kad įvyko svarbus įvykis – buvusiam prezidentui, respublikonų lyderiui ir kandidatui į JAV prezidentus Donaldui Trumpui teko kovoti dėl elektorato, kuris palaikė buvusią Respublikonų partijos kandidatę į JAV prezidentus Nikki Haley, o ji aiškiai išsakė proukrainietišką poziciją.

„Dabar D. Trumpas buvo suinteresuotas parodyti šiai auditorijai, kad jis prisijungia prie komandos. Ir jo atėjimas į Baltuosius rūmus nebus vien Trumpo atėjimas, tai bus respublikonų atėjimas. Ir antras dalykas – jis neiškelia savo egoistinių politinių interesų aukščiau už Jungtinių Valstijų nacionalinius interesus“, – sakė politologas.

 

Eksperto teigimu, dabar Rusijai ne taip svarbu, kad JAV Ukrainai paskyrė pagalbą, pagalbos Ukrainai skyrimas, ją gąsdina visai kitas dalykas. „Dabar abu kandidatai į JAV prezidentus, tiek Trumpas, tiek Bidenas, turės negatyvią nuomonę, jei iš Ukrainos ateis neigiamų vaizdų apie Rusijos puolimą“, – savo nuomone dalijosi politologas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(89)
(1)
(88)

Komentarai ()