[ŽT] „Balsai, kurie mano, kad jau gana, tampa vis garsesni“  ()

Europos politikai prastai atlieka savo darbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Autoritetingas Vokietijos gynybos analitikas Carlo Masala pasidalijo niūriu Ukrainos karo baigties scenarijumi, turėsiančiu pasekmių Europos demokratijai ir saugumui.

„Tai, ką sakiau 2022 m. žiemą, tebegalioja: Putinas pasikliauja išsekimu, mažiau fronte nei Europos visuomenėse. Atrodo, ši strategija veikia. Matome, kad pasipriešinimas tolesnei pagalbai Ukrainai auga lėtai, bet užtikrintai. Balsai, kurie mano, kad jau gana, tampa vis garsesni“, – sakė jis interviu „Kleine Zeitung“.

Pasak jo, V. Putinas įsitikinęs, kad JAV ir Europa nenorės ar nesugebės suteikti Ukrainai pakankamos ilgalaikės paramos. Ekspertas pažymėjo, kad Rusijos vadovas „gali būti teisus“.

 

„Reikėtų kaltinti politinį elitą, kad jie aiškiai nenupasakoja pasekmių, kurias Rusijos pergalė atneš demokratijai, laisvei, saugumui ir gerovei Europoje. Gynybinės demokratijos atsiranda tik tada, kai politikai atvirai kalba savo piliečiams“, – pabrėžė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(1)
(29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: