Keičiasi kelis kartus per dieną. Kritinė situacija fronte. Ką skelbia Syrskis  ()

Vyriausias Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas generolas pulkininkas Oleksandras Syrskis balandžio 28 d. popiet padarė pareiškimą apie padėtį fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pareiškimo tekstas buvo paskelbtas oficialiame Ukrainos kanale.

Jame kalbama apie padėties paaštrėjimą fronte dėl to, kad priešas bando perimti strateginę iniciatyvą ir prasibrauti per fronto liniją, sutelkdamas pagrindines pastangas keletu krypčių, kur sukūrė reikšmingą pajėgų pranašumą. 

„Agresorius aktyviai puola palei visą fronto liniją, kai kuriomis kryptimis – taktiškai sėkmingai. Vyksta dinamiška situacijos kaita, atskiros pozicijos „iš rankų į rankas“ keičiasi kelis kartus per dieną, o tai sukelia dviprasmišką situacijos supratimą“, – sakė Oleksandras Syrskis.

Pasak jo, šią savaitę sunkios kovos tęsėsi visoje fronto linijoje. Visų pirma Luhansko srityje priešas bando pasinaudoti savo pranašumu dėl raketų ir artilerijos amunicijos skaičiaus. Pagrindinis jo uždavinys – pasiekti Luhansko srities administracinę sieną.

Rusų pastangos sutelktos Kupjansko kryptimi, kur yra Stelmachivkos ir Berestovo kaimai. Ten jiems iš dalies pasisekė, tačiau juos sustabdė mūsų dalinių veiksmai. Taip pat tęsiamas puolimas Ternų kaime Lymano kryptimi, nesėkmingai bandoma išstumti Ukrainos gynybos pajėgas už Juodojo eržilo upės.

Siversko kryptimi priešas veržiasi į Bilogorivkos ir Rozdolivkos sritis, bandydamas užimti ir užblokuoti Siverską, kad sudarytų sąlygas tęsti puolimą Slovianske. Bet jo pažanga čia sustabdoma.

Kramatorsko kryptimi karščiausiomis vietomis išlieka Ivanovskas ir Časiv Jaras. Taip pat priešas bando suvaldyti Kliščijivką ir eiti prie sienos palei „Siversko Donecko-Donbaso“ kanalą.

 

Sunkiausia padėtis yra Pokrovsko ir Kurachivo kryptimis, kur tęsiasi įnirtingi mūšiai. Priešas šiomis kryptimis susiskirstė iki keturių brigadų, bando plėtoti puolimą į vakarus nuo Avdijivkos ir Marinkos, nukeliaudamas į Pokrovską ir Kuračovą.

Apskritai okupantai pasiekė tam tikros taktinės sėkmės šiomis kryptimis, tačiau negalėjo įgyti operatyvinių pranašumų. Ukrainos kariai priešui padaro maksimalius nuostolius tiek personalo, tiek karinės įrangos atžvilgiu.

Siekiant sustiprinti šių krypčių gynybą, pakeisti nuostolius patyrusius dalinius, perkeliamos kovinį pajėgumą atgavusios brigados.

Ukrainos gynybos pajėgoms pavyko pagerinti savo taktines pozicijas Sinkivkos (Kupiansko kryptis) ir Serebrjansko  (Lymano kryptis) srityse.

 

Ukrainos šiaurėje priešas toliau apšaudo pasienio gyvenvietes Sumų ir Černihivo srityse, vykdo sabotažo ir žvalgybos veiklą. Tiesioginio rusų pasiruošimo puolamiesiems veiksmams Ukrainos šiaurėje ženklų nėra.

Tuo pat metu stebime priešo karių skaičiaus didėjimą ir pergrupavimą Charkivo kryptimi. Pačiose grėsmingiausiose vietovėse mūsų kariai buvo sustiprinti artilerijos ir tankų daliniais.

Tęsiame karinių dalinių rotaciją, siekdami organizuoti personalo poilsį ir atkurti mūsų karinių vienetų kovinį pajėgumą.

Toliau vykdomi gynybinių linijų ir pozicijų įtvirtinimų įrengimo darbai.

Taip pat dirbame su partneriais, kad kuo greičiau gautume ginklus, ginklus ir karinę įrangą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(2)
(27)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: