„Iš rankų į rankas.“ Naujas Syrskio pranešimas  ()

Padėtis fronte smarkiai paaštrėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindinės okupantų pastangos Ukrainoje buvo sutelktos keliomis kryptimis. Apie tai pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Oleksandras Syrskis.

Jis pažymėjo, kad Rusijos kariai stengiasi perimti strateginę iniciatyvą ir pralaužti fronto liniją. Todėl jie aktyviai puola išilgai visos fronto linijos, o kai kuriomis kryptimis turi taktinių laimėjimų.

„Atskiros pozicijos per dieną kelis kartus keičiasi „iš rankų į rankas“, o tai gimdo dviprasmišką situacijos supratimą“, – sakė O. Syrskis.

Luhansko kryptimi okupantai stengiasi išnaudoti savo pranašumą ore, raketas ir artilerijos kiekį. Pagrindinė rusų užduotis šioje kryptyje – pasiekti regiono administracinę sieną.

Kupjansko kryptimi rusai sutelkė pagrindines pajėgas prie Stelmachivkos ir Berestovės kaimų. Ten okupantai pasiekė dalinės sėkmės, tačiau Ukrainos dalinių veiksmų dėka Rusijos pajėgos buvo sustabdytos. Taip pat Rusija tęsia puolimą prie Ternų kaimo Lymano kryptimi, bandydama išstumti Ukrainos gynybos pajėgas už Čiornyj Žerebec upės, tačiau nesėkmingai.

Seversko kryptimi Rusija žengia į priekį Bilohorivkos ir Rozdolivkos rajone, bandydama prasiveržti ir blokuoti Severską, kad sudarytų sąlygas tęsti puolimą Slaviansko kryptimi. Sėkmės nesulaukia, veržimasis šia kryptimi sustabdytas.

Kramatorsko kryptimi karščiausiais taškais išlieka Ivanivskė ir Časiv Jaras. Rusai taip pat bando susigrąžinti Kliščijivkos kontrolę ir pasiekti liniją palei Šiaurės Donecko-Donbaso kanalą.

 

Sudėtingiausia padėtis yra Pokrovsko ir Kurachovo kryptimis, kur tęsiasi įnirtingos kovos. Šiomis kryptimis okupantai įtraukė iki keturių brigadų ir bando plėtoti puolimą į vakarus nuo Avdijivkos ir Marijinkos, veržiasi į Pokrovską ir Kurachovą. Ukrainos gynybos pajėgų daliniai, saugodami Ukrainos gynėjų gyvybes ir sveikatą, persikėlė į naujas linijas į vakarus nuo Berdyčių, Semenivkos ir Novomichailivkos.

Apskritai šiuose rajonuose rusai pasiekė tam tikrų taktinių laimėjimų, tačiau nesugebėjo įgyti operatyvinio pranašumo. Ukrainos pajėgos savo priešui padaro maksimalius nuostolius – tiek personalo, tiek karinės technikos.

 

Padėtis itin įtempta pietuose, Zaporižios ir Chersono srityse.

Novopavlovsko kryptimi Rusijos pajėgos bando veržtis į priekį Staromajorsko srityje, Orechovsko kryptimi – Robotynės ir Verbovės vietovėse, Chersono kryptimi – vis dar tikėdamasis nukauti Ukrainos karius Krynkuose. Nei vienoje kryptyje nesiseka.

Ukrainos šiaurėje rusai toliau apšaudo pasienio gyvenvietes Sumų ir Černihivo srityse, vykdo sabotažą ir žvalgybą. Tiesioginio Rusijos pasirengimo puolamiesiems veiksmams Ukrainos šiaurėje požymių nėra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(7)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: