„Laiko liko nedaug...“ Ši mirtis gali įtempti Putiną į naują karą  ()

Ramzanui Kadyrovui nepavyko įtvirtinti šeimyniniu principu pagrįsto valdžios perėmimo, todėl į Čečėnijos vadovo pareigas gali pretenduoti kitų respublikos ginkluotų formacijų vadai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čečėnijos vadovo Ramzano Kadyrovo mirties atveju šioje respublikoje gali prasidėti įnirtinga kova dėl to, kas vadovaus regionui. Kova gali peraugti į ginkluotą konfrontaciją. Jei toks scenarijus išsipildys, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas turės siųsti karius į Čečėniją. Apie tai rašo „The Sunday Times“.

Straispsnyje rašoma, kad Kadyrovas gali greitai mirti – sklando informacija apie jo mirtiną ligą (skelbiama, kad tai kasos nekrozė). Tokia Čečėnijos vadovo fizinė būklė nustelbia kitas reikšmingesnes ir esmines Rusijos politinės sistemos problemas.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Vaizdo registratoriai, „Xiaomi“ orų stotelės, kampiniai šlifuokliai, suktukai, pjūklai, frezos (Video)
4387 6

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-04-30/2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „VKRVKN“ - 20V kampinis šlifuoklis su baterija, įkrovikliu

2) „iMars X5“ - automobilinis vaizdo registratorius

3) „Xiaomi DUKA Atuman TH1“ - 2 vnt., drėgmės ir temperatūros matuokliai

4) „VIOLEWORKS“ - 32V suktukas su 2 baterijomis, įkrovikliu, lagaminu ir antgaliais

5) „VIOLEWORKS“ - akumuliatorinis tiesinis pjūklas su 4 peiliais

6) Elektrinė freza - 1100W, 220V, 35000rpm

Išsamiau

Visų pirma, Maskvai ilgą laiką pavyko išlaikyti taiką Čečėnijoje tik papirkus vietinį elitą ir vykdant žiaurias represijas. Nemažai pinigų iš federalinio biudžeto buvo išleista Ramzano Kadyrovo šeimos ir jo artimų giminaičių išlaikymui. O skirtingos ginkluotos grupuotės Čečėnijoje prisiekė lojalumą Kadyrovui, tačiau niekada nepasitikėjo viena kita.

Tačiau, kaip rašo „The Sunday Times“, Čečėnijos lyderiui niekada nepavyko šiame regione sukurti dinastijos ir valdžios perėmimo. Juolab kad jo vyriausias sūnus Achmatas dar tik sulaukęs 18 metų ir negali vadovauti respublikai. Todėl dabar pagrindinis kandidatas pakeisti Kadyrovą yra „Achmat“ būrio vadas generolas majoras Apty Alaudinovas.

 

„Maskva į jį žiūri kaip į žmogų, su kuriuo galima vesti verslą, tačiau yra ir kitų R. Kadyrovo artimųjų, kurie gali manyti, kad turi didesnes pretenzijas į šias pareigas. Pavyzdžiui, Kadyrovo pusbrolis Adamas Delimchanovas yra buvęs Čečėnijos atstovas Valstybės Dūmoje ir turi savo ginkluotąsias pajėgas“, – rašoma straipsnyje.

„The Sunday Times“ pabrėžė, kad bandymai nustatyti naują lyderį gali išprovokuoti Čečėnijos elito skilimą ir ginkluotą konfrontaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(3)
(18)

Komentarai ()