Leidžiama naudoti branduolinį ginklą. „Viską ištaškysim į gabalus“  (2)

„Viską ištaškysim į gabalus.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balandžio 28 d. Rusijos kanalo „Rossija 1“ laidos „Vesti nedeli“ vedėjas Kiseliovas savo laidos transliaciją pradėjo grasindamas Europai ir JAV branduoliniu ginklu. Propagandistas žadėjo „akimirksniu nuginkluoti Prancūziją“, paskandinti Didžiąją Britaniją ir paversti JAV „radioaktyviais pelenais“. Maskva vėl pradėjo grasinti branduoliniu ginklu po to, kai Vašingtonas pagaliau suteikė Ukrainai 61 mlrd. dolerių pagalbos paketą ir pripažino, kad jau atsiuntė ATACMS raketas. 

Kiseliovas, skelbdamas pagrindines laidos temas, visų pirma paklausė: „Ar Rusija panaudos branduolinį ginklą? Atsakymas – taip, bet kokiomis sąlygomis?“

Kaip formalią savo samprotavimų priežastį Kiseliovas nurodė balandžio 22 d. straipsnį žurnale „Foreign Affairs“. 

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Masiškai perkami išmanūs LED šviestuvai, dažų purkštuvai, Android planšetės, puikiai apžvalgininkų vertinami 3D spausdintuvai ir kt. (Video)
2968 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „N-One NPad Pro“ - 8+128GB, 4G LTE, 10,4 2K ekrano Android planšetė

2) „Drillpro“ - 20V suktukas, su dviem baterijomis, įkrovikliu

3) „BIQU B1“ - puikios kainos 3D spausdintuvas

4) „Artillery Sidewinder X2“ - ypatingai populiarus ir puikiai patyrusių apžvalgininkų vertinamas 3D spausdintuvas

5) „BlitzWill BW-CLT1“ - masiškai perkamas išmanus LED šviestuvas

6) „MUSTOOL“ - 1300W dažų purkštuvas su 2 baterijomis ir įkrovikliu

Išsamiau

Jame komentuojamas vasario mėn. Prancūzijos prezidento Emanuelio Macrono pareiškimas ir kovo mėn. Suomijos gynybos ministro ir Lenkijos užsienio reikalų ministro pareiškimai apie pasirengimą siųsti karius į Ukrainą. Kiseliovas taip pat priminė Vašingtono iniciatyvą konfiskuoti Vakaruose įšaldytą Rusijos turtą. 

„Amerikiečiai iš paskutiniųjų griežtina santykius, o kai kas Europoje šiame kontekste planuoja tiesioginį karinį konfliktą su Rusija Ukrainos platybėse“, – pridūrė jis. 

Po to laidos vedėjas uždavė sau „pagrindinį“ klausimą: ar Rusija į tai atsakys branduoliniu smūgiu, ir pats sau atsakė: „Atsakymas yra ir vienareikšmis: atsakys. Visi Vakaruose nuolat kartoja, kad jų tikslas – Rusijos strateginis pralaimėjimas Ukrainoje. Jei iš tiesų siužetas vystysis šia linkme, Rusija neturės kitos išeities, kaip tik pasinaudoti branduoliniu ginklu. Ukrainoje mes negalime atsitraukti: rusams tai būtų valstybingumo katastrofa.“

 

Kiseliovas savo samprotavimus pagrindė 2024 m. kovo mėn. Putino citata, kurioje jis paskelbė, kad pralaimėjimo Ukrainoje atveju Rusijos valstybingumas patirs „katastrofiškas pasekmes“. Tada vedėjas priminė 2020 m. prezidento dekretą, kuriame leidžiama naudoti branduolinį ginklą, „kai iš esmės kyla pavojus valstybės egzistavimui“. 

„Jei NATO šalys įves karines pajėgas į Ukrainą, kad Rusija pralaimėtų strategiškai, tada ateis momentas, apie kurį kartą pasakė V. Putinas: „Kam mums reikalingas pasaulis, jei jame nėra Rusijos?“ Tada jau viską ištaškysim į gabalus. Jau dabar esame nusitaikę į Amerikos sprendimų priėmimų centrus. Prancūziją, kaip branduolinę valstybę, reikės tiesiog nuginkluoti, Britų salos paprasčiausiai atsidurs po vandeniu, turime tam technologijų. Bet geriau to neprovokuoti, ir tai jokia propaganda“, – pabrėžė Kiseliovas. 

 

Kalbėdamas apie Rusijos branduolinio ginklo panaudojimo pasekmes Jungtinėms Valstijoms, Kiseliovas priminė, kad 2014 m. yra kalbėjęs pie „radioaktyvius pelenus“, į kuriuos Rusija esą gali paversti Ameriką. „Garantuotas kerštas neišvengiamas. Nereikia čia spausti Rusijos į kampą“, – užbaigė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(309)
(-249)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)