Jie turėjo būti slapti. Smogė monstriški ginklai (Foto)  ()

Rusijos raketos yra pavojingos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenės pareigūnai patvirtina, kad sparnuotosios raketos „Ch-69“ pradėtos naudoti rusų arsenale. 

Raketos „Ch-69“ yra vienas iš naujausių ginklų, kuriuos turi rusai. Pasauliui jie buvo pristatyti visai neseniai – „Dubai Airshow 2023“. Anksčiau rusai ne tik nesigyrė savo pasiekimais, bet ir kruopščiai slėpdavo bet kokią informaciją apie darbų eigą ar technines specifikacijas.

Nors pirmoji informacija apie raketos „Ch-69“ panaudojimą Ukrainoje pasirodė šių metų vasarį, ji buvo neoficiali. Kai kurie šaltiniai tada teigė, kad identifikavimas buvo neteisingas ir kad iš tikrųjų tai buvo šiek tiek senesnė „Ch-59“, kuri buvo „Ch-69“ konstrukcinė „bazė“. Tačiau dabar nekyla jokių abejonių, nes Ukrainos kariuomenė pranešė, kad rusai naudoja savo naujausias raketas.

 

„Pastaruoju metu priešas pradėjo aktyviau naudoti „Ch-59“ ir net „Ch-69“ raketas, kad pataikytų į įvairius Ukrainos infrastruktūros objektus“, – sakė Ukrainos oro pajėgų atstovas Ilja Jevlašas.

Rusijos raketos yra pavojingos.

Dėl savo našumo ir įspūdingos galios raketos „Ch-69“ kartais lyginamos su vakarietiškomis AGM-158 JASSM. Tuo pačiu jas galima apibūdinti kaip žymiai patobulintas „Ch-59“ raketas. Palyginti su originalu, ji turi pakeistą savo korpusą ir sumažintą svorį (apie 770 kg, įskaitant apie 300 kg kovinei galvutei), o svarbiausia – gali atakuoti antžeminius taikinius nepriklausomai nuo laiko (taip pat ir naktį) bei oro sąlygų. Jas taip pat sunkiau aptikti priešo žvalgybos sistemoms.

 

Raketos „Ch-69“ yra 4,2 m ilgio ir 0,4 m skersmens, o jų sparnų plotis yra maždaug 2,5 m. Jos varomos dviejų srautų turboreaktyviniais varikliais „NPO Saturn TRDD-50 MT“. Numatomas skrydžio atstumas iki 550 km.

„Ch-69“ raketos gali būti paleidžiamos iš minimalaus 200 m aukščio ir didžiausio 11 000 m aukščio. Skirtingai nuo raketų „Ch-59“, daugiausia paleidžiamų iš „Su-35S“ ir „Su-24M“, raketų „Ch-69“ nešėjai yra moderniausi Rusijos oro pajėgų orlaiviai „Su-57“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(12)
(-10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()