„Turėsime apsispręsti. Ginti šiaurę arba rytus.“ Ukraina ruošiasi dideliam Rusijos puolimui  ()

Charkivas taps labiausiai tikėtinu būsimo Rusijos puolimo taikiniu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-30 „Turėsime apsispręsti. Ginti šiaurę arba rytus.“ Ukraina ruošiasi dideliam Rusijos puolimui  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai ruošiasi dideliam puolimui fronte gegužės pabaigoje arba birželį, rašo „Financial Times“, remdamasis savo šaltiniais Vyriausioje žvalgybos valdyboje.

Anot jų, laukdama šios operacijos Rusija vykdo raketų smūgius į Charkivą ir kitus strategiškai svarbius miestus, „suminkštindama mūšio lauką“.

Tuo pat metu „Bild“ šaltinis Ukrainos ginkluotosiose pajėgose teigė, kad baiminamasi Charkivo puolimo, kuriame dalyvaus 20–40 tūkstančių Rusijos karių: „Tada turėsime nuspręsti, ar norime ginti šiaurę ar rytus. Neįmanoma laikyti abiejų pusių“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Vaizdo registratoriai, „Xiaomi“ orų stotelės, kampiniai šlifuokliai, suktukai, pjūklai, frezos (Video)
4387 6

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-04-30/2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „VKRVKN“ - 20V kampinis šlifuoklis su baterija, įkrovikliu

2) „iMars X5“ - automobilinis vaizdo registratorius

3) „Xiaomi DUKA Atuman TH1“ - 2 vnt., drėgmės ir temperatūros matuokliai

4) „VIOLEWORKS“ - 32V suktukas su 2 baterijomis, įkrovikliu, lagaminu ir antgaliais

5) „VIOLEWORKS“ - akumuliatorinis tiesinis pjūklas su 4 peiliais

6) Elektrinė freza - 1100W, 220V, 35000rpm

Išsamiau

Kitas Ukrainos karininkas taip pat mano, kad Charkivas taps labiausiai tikėtinu būsimo Rusijos puolimo taikiniu. Anot jo, Ukrainos ginkluotosios pajėgos „nieko negali padaryti“ be amunicijos ir raketų oro gynybos sistemoms.

Ukrainos kariuomenė dabar stato kelias prieštankinių užtvarų linijas ne tik šalies pietuose, bet ir pasienyje su Belgorodo, Kursko ir Briansko sritimis.

Tačiau Amerikos karo studijų institutas (ISW) mano, jog „gerai aprūpintos Ukrainos pajėgos greičiausiai sugebės užkirsti kelią Rusijos puolimui“.

Savo ruožtu Karnegio tarptautinio taikos fondo vyresnioji bendradarbė ir karybos analitikė Dara Massicot išreiškė nuomonę, jog Rusijai reikės antrosios mobilizacijos bangos, kad galėtų pulti Charkivą. Pasak D. Massicot, buvusios amerikiečių centro „Rand Corp.“, vykdančio JAV vyriausybės ir Pentagono įsakymus,  ekspertės, stambiai puolimo operacijai tik viena kryptimi Rusijos generaliniam štabui reikės mažiausiai 100 tūkst. žmonių.

 

Nuo balandžio pradžios Rusija pradėjo masinį Charkivo apšaudymą. Buvo užpulti energetikos objektai, kurių dauguma buvo visiškai sunaikinti. Charkivo srities valdžia nusprendė priverstinai evakuoti šeimas su vaikais iš 47 fronto linijos gyvenviečių. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()